![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Audi 80 B4 '93 - Podłączenie radia Medion. |
---|
![]() |
3 Nov 2011, o 22:04 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bry, mam problem z podłączeniem radia w wyżej wymienionym aucie. Otóż oryginalne radyjko Audi Beta, działa bez zarzutu. Jednak gdy podepnę radio Medion (kostki iso pasują), sprzęt ten w ogóle nie włącza się. Szukałem na necie wałków od połączeń, ale nie uzyskałem satysfakcjonujących wyników. Zależy mi na tym radiu, bo sprzedać szkoda a dużo funkcji ma w porównaniu do tej Bety.
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Nov 2011, o 22:48 |
jacacity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W kostce może być pozamieniane (oryginalne audki tak mają ,kiedyś też się męczyłem podpinając blaupunkta ),proponuję rozciąć przewody przed kostką i poskręcać ze sobą . Jakbyś miał z tym problem zrób zdjęcie przewodów z radia , na ogół czerwony + żółty to PLUS , a czarny to MINUS (masa auta). Później tylko miernik i obadaj w aucie które do czego.
|
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 02:50 |
Leito07 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Schemat podłączenia kostki twojego oryginalnego radia, na tym Medionie też będziesz miał schemat podłączenia. Posprawdzaj co gdzie jest w twojej kostce a co w Medionie, i jak coś jest inaczej (a raczej jest, skoro nie działa ![]() ![]() P.S. Jeśli twoje oryginalne radio ma inny schemat kostki, również znajdziesz go na radiu ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 14:12 |
Dzięki przydatne info. Btw, jest jakiś wałek, aby nie ciąć kabli? Można je jakoś wymontować z kostki czy są one jakoś mocowane na stałe?
|
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 14:19 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co to za problem?
|
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 14:28 |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 15:11 |
Kombinerkami czy czymś takim powinieneś wyciągnąć te "wsuwki" w kostce, właśnie tak możesz pozmieniać ułożenie PINów na takie jak będzie w Medionie
![]() P.S. Tylko "nie ciągnij kabla ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 15:12 |
Leito07 wrote: P.S. Tylko "nie ciągnij kabla " tylko za tą wsuwkę, bo kabel się urwie Hmmm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 15:34 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin, Ja te wsuwki demontuję z kostki ostro zakończonym gwoździkiem małym
![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 15:51 |
Jutro podejmę 4-te podejście.
![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 19:45 |
W kostkach te szczeliny mają ok. 4-5mm, ja mam kombinerki którymi to mogę zrobić, albo zrób tak jak ci pisał @_NeedSpeed_
![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 4 listopada 2011, o 19:01 ] Napisałem żeby się przygotował w razie komplikacji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 21:28 |
jacacity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie w tym problem że oryginalnie montowane radia nie mają przyklejonej kartki z rozpiską kabli, ponieważ producent samochodu uważa że wyposaża swoje wyroby w takie caraudio ,że użytkownikowi nigdy nie przyjdzie do głowy pomyśleć o jakimś innym grajku i kombinować z przekładką.
Jak już nie chcesz się bawić nożem to miernikiem to obczaj i pamiętaj żeby w kostce z radia plus był na przewodach czerwonym i żółtym ( przynajmniej tak są teraz w większości znaczone, dodatkowo mogą być napisy DC+,battery lub coś w tym stylu ,chodzi o podpięcie pamięci tymczasowej żeby ci stacje radiowe i inne ustawienia nie gubiły się po zgaszeniu radia). No a podłączenie głośników to standardowo bateryjką obczaisz które kable do głośników. I zwróć uwagę na polaryzację głośnika żeby ci bas do góry trzepał membraną ,a nie odwrotnie. |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 22:08 |
jacacity wrote: Właśnie w tym problem że oryginalnie montowane radia nie mają przyklejonej kartki z rozpiską kabli, ponieważ producent samochodu uważa że wyposaża swoje wyroby w takie caraudio ,że użytkownikowi nigdy nie przyjdzie do głowy pomyśleć o jakimś innym grajku i kombinować z przekładką. Po części prawda, ale u wujka w Chrysler Voyager na oryginalnym radiu była rozpiska, a nie powinno być bo było w nim radio dużo większe niż zwykłe, tj "nie proporcjonalne" ![]() ![]() ![]() jacacity wrote: Jak już nie chcesz się bawić nożem to miernikiem to obczaj i pamiętaj żeby w kostce z radia plus był na przewodach czerwonym i żółtym ( przynajmniej tak są teraz w większości znaczone, dodatkowo mogą być napisy DC+,battery lub coś w tym stylu ,chodzi o podpięcie pamięci tymczasowej żeby ci stacje radiowe i inne ustawienia nie gubiły się po zgaszeniu radia). No a podłączenie głośników to standardowo bateryjką obczaisz które kable do głośników. I zwróć uwagę na polaryzację głośnika żeby ci bas do góry trzepał membraną ,a nie odwrotnie. Podtrzymanie zasilania jest żółtym ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 22:41 |
U mnie na Medionie i Becie są rozpiski.
![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 22:55 |
No i gitara to teraz musisz trochę uwierzyć w siebie, powtarzać sobie "Mam talent" i zagrać w "Jaka to melodia" podłączając kable od głośników i w "Usterkę" podpinając zasilanie
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)