![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 2 of 3 [ 32 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Auto dla początkującego Drivera :D |
---|
![]() |
20 May 2010, o 20:59 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na co dzień śmigam coś podobnym
Na kursie miałem Grande i moje zdanie (i znajomych którzy jeździli ze mną)jest takie, że mój lepiej się zbiera i wydaje się bardziej dynamiczny. Wiadomo, że na kursach mamy rozregulowane gruchoty, więc zadbane cywilne Grande, pewnie też dają radę. Pewnie sam wiesz skoro jeździłeś nim;) Ale niesmak po nim pozostał. adam wrote: Jakie masz wrażenia po punto? Tak jak napisałem, jest w sam raz dla początkujących, wyposażenie zależne od wersji (elektryka, 2poduszki, wspomaganie). Masz wersję 60, 80 KM przy silniku 1,2. Jest też wersja HGT 130 KM w 1.8. W 6k znajdziesz początkowe roczniki, z podstawowym wyposarz. |
Last post |
![]() |
![]() |
21 May 2010, o 11:32 |
Dudi91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najpierw zdaj prawko, a potem myśl
![]() |
![]() |
![]() |
21 May 2010, o 15:07 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dudi91 wrote: Najpierw zdaj prawko, a potem myśl Yyy a po co mam myśleć jak je zdam? Auto mam zamiar kupić najpóźniej za miesiąc więc już teraz chciałbym się rozejrzeć za czymś ciekawym. |
![]() |
![]() |
21 May 2010, o 15:18 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prędzej czy później każdy zdaje. Nie jest to jakaś filozofia. Że się zapytam kiedy masz egzamin i gdzie
![]() |
![]() |
![]() |
22 May 2010, o 08:30 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2010, o 19:26 |
ICE MAN PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam, ja także planowałem kupno ;p oczywiście auta, brat wyjechał do Anglii rok temu wczoraj napisał mi na gg że autko swoje oddaje mi jako prezent na 18 urodziny których jeszcze nie było
![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2010, o 20:43 |
jesion ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://moto.allegro.pl/item1038036074_b ... tanio.html
Ja zaproponuje ten powyżej. |
![]() |
![]() |
23 May 2010, o 20:46 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A może chcesz kupić Renault Clio 1.2 energy benzynka ?
![]() |
![]() |
![]() |
23 May 2010, o 21:38 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jesion,
To ty chyba nie masz pojęcia jakie spalanie ma ta BMW, autor tematu szuka auta oszczędnego. |
![]() |
![]() |
23 May 2010, o 21:54 |
jesion ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88, podałem tylko przykład.
Nie znam się na samochodach. Chciałem pomóc. |
![]() |
![]() |
24 May 2010, o 01:46 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli chcesz coś oszczędnego to kup sobie smarta, zasięg na baku paliwa 1200km
![]() osobiście na początek poleciłbym ci poczciwego golfa w gazie:) ekonomiczny i w dodatku duży dostęp do części zamiennnych (na każdym szrocie mają wszystko) |
![]() |
![]() |
24 May 2010, o 17:26 |
wasiesto, Gazu to ja bym w aucie nie chciał ponieważ i silnik szybko siada, ciężko pala, słabsze auto jest, jedynie to że mało kosztuje ale spalić spali prawię 2x więcej niż benzyny
![]() |
![]() |
![]() |
24 May 2010, o 21:45 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lore3ek wrote: wasiesto, Gazu to ja bym w aucie nie chciał ponieważ i silnik szybko siada, ciężko pala, słabsze auto jest, jedynie to że mało kosztuje ale spalić spali prawię 2x więcej niż benzyny ![]() Mam instalacje w golfie od 7 lat i mi jakoś nic nie siada. Różnica w mocy nie jest tak bardzo zauważalna. Poza tym jeśli zda nie będzie robił od razu rajdów. Przy silniku 1.8 i klimatyzacji spala 10l/100. To raczej nie 2 x więcej niż benzyny. |
![]() |
![]() |
24 May 2010, o 21:51 |
no nie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 May 2010, o 22:02 |
dario_mce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Panowie powiem tak mamy kilka typów instalacji gazowych tzw generacje. Generacja I czyli do bardzo starych silników nie posiadających katalizatorów jak i sond lambda są to instalacje które bardzo i to bardzo obniżają sprawność silnika i jego osiągi a żywotność jest skrócona. Generacja II jest już przeznaczona do silników nowszej generacji z katalizatorem i sondą lambda czyi do takiego silnika jak w VW Golfie III 1,6 lub 1,8 są to instalacje które nie są bardzo szkodliwe dla silników.
Dlaczego ludzie myślą że samochody w gazie są złe ? Pozwolę sobie zacytować pewną wypowiedź z strony internetowej http://www.poterek.com/portal/index.php/instalacje-lpg gdzie autor bardzo jasno wyjaśnia dlaczego tak jest. A jeżeli chcecie się dowiedzieć do jakich silników jest najlepsza instalacja gazowa polecam tą stronę : |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Next Page 2 of 3 [ 32 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)