![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 6 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Phoenix] Backup Permanent Memory |
---|
![]() |
1 May 2010, o 21:44 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Informacja oficjalnie nie potwierdzona, ponieważ wrzuca mi błąd więc bardzo proszę o potwierdzenie. Piszę to bo niektórym leniwcom nie chce się ściągać do tego jeszcze innych programów (np. takim jak ja
![]() No to tak: potrzebujemy Phoenix Internal kabel usb i Nokię ![]() 1.Skanujemy w poszukiwaniu telefonu. Po jego wykryciu wchodzimy: RD -> Memory/Register Tools -> Permanent Memory Edit ![]() 2.Po ukazaniu się okna klikamy na zakładkę Management i klikamy Read: ![]() 3.Teoretycznie w tym momencie powinno sczytać całość PM z telefonu, ale u mnie jest błąd na 50 polu ![]() 4. Jednak nie wszystko stracone i Phoenix pokazuje nam część którą udaje mu się załadować, jednak opcja Save i Open jest zablokowana ![]() ![]() Co złego to nie ja! ![]() Być może to nie to więc piszcie i poprawcie jak by co. Aaa i bardzo proszę aby ktoś sprawdził tą opcję. Będą plusy. EDIT: W końcu udało mi się sczytać pełne PM i zapisać ![]() 5.po załadowaniu PM w phoenixie klikamy na browse.. i tworzymy pliczek w którym zapiszemy kopię. ![]() 6.Klikamy save. I to wszystko! ![]() ![]() |
Last edited by _NeedSpeed_ on 3 Jun 2010, o 18:04, edited 3 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 23:08 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrze że można zrobić to phoenixem
![]() Ale przez phoenixa wygodniej. Leci plus ![]() |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 23:13 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: Być może to nie to więc piszcie i poprawcie jak by co. Mam jedynie to: http://nokiahacking.pl/odczytywanie-kodu-zabezpieczen-phoeniksem-vt268.htm. |
![]() |
![]() |
7 May 2010, o 12:34 |
lewik55 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do czego w ogóle służy ta opcja?
|
![]() |
![]() |
7 May 2010, o 13:49 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lewik55, żeby mieć kopię w przypadku porządnego uwalenia podczas flashowania lub zabawy ze SIM-Lockiem przez osoby niedoświadczone.
|
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 20:30 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I jak testował ktoś tą opcję u siebie?
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 6 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Sztuczki via komputer |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)