![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 2 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N96] Biały ekran, nie reguje !!! |
---|
![]() |
29 Jun 2010, o 15:05 |
kloon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie!
Jakiś czas tego wpadła w moje ręce Nokia N96 z białym wyświetlaczem. W zewnętrznej ładowarce podładowałem baterie i podłączyłem pod Phoenix-a. Wgrałem soft Euro-3 aby był polski język. Wszystko było prawie OK, ponieważ działała tylko w zakresie 3G. GSM umarł ( nie wiem czy ten zasięg pracował wcześniej ). Doczytałem się na forach aby spróbować wgrać soft najnowszy z PC który jest pod baterią. Więc postanowiłem wgrać wszystko tak jak był fabrycznie. Oczywiście wszystko robiłem Phoenix-em. I tu zaskoczenie bo telefon powrócił do białego ekranu i nie reaguje. Próbuje Phoenix-a ( próbuje wgrywać różne wersje PC) i tutaj kolejne zaskoczenie. Próbuje flashować z ładowarką i bez ładowarki ale oczywiście bateria naładowana na full oraz zmieniłem kabel USB ( mam ich kilka ). Poradźcie szanowni koledzy co mógłbym jeszcze zrobić aby . Z góry dziękuję za podpowiedzi. |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Jun 2010, o 15:30 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. S60 siężko postawić po USB. Najlepiej udaj się do serwisu - wgrają soft za max 30zł.
2. Brak GSM może być wynikiem uszkodzenia lub próby crossflashu (wgrania softu od innego modelu). 3. Wgrywając soft zgodny z PC pod baterią może się okazać że dalej nie będziesz miał języka PL. Najlepiej od razu poszukaj w necie PC dla najnowszego softu z językiem polskim (aby w razie udanego flashu nie ryzykować i wgrywać soft drugi raz) 4. Jeśli masz możliwość to popróbuj także JAF'em. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 2 posts ] Previous topic | Next topic |
|