Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Witam o to problem: Na początku był czarny wyświetlacz I kupiłem na allegro inny wyświetlacz za 10zł i jest teraz biały. Co mogło się stać ? Nwm co było przed czarnym wyświetlaczem bo kupiłem go za marne 60zł. I on mi tyle powiedział POMOCY!
Skąd wiesz, że nie taśma? Każdy ten który zabiera się do wymiany LCD w E75 zazwyczaj uszkadza taśmę ponieważ podczas odkręcenia przedniego panelu taśma (FLEX) się nadrywa choć nie widać tego gołym okiem. Przed wczoraj oddałem dla kolegi E75, gdzie wymieniałem taśmę łączącą z płytą główną i tą na której montuje się wyświetlacz wraz z klawiaturą numeryczną.
Koszt takiej imprezy to ok. 100 złotych za oryginalne tasiemki dla tego modelu.
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.
MADE IN CZAJNA wkładałem też do E75 - na początku to żyleta, działa na poziomie oryginału lecz przy rozkładaniu Slidera szybko się ściera i trzeba następną podróbkę kupować więc lepiej od razu zainwestuj w mały FLEX oraz przedni układ (tam gdzie LCD) od producenta lub z demontażu.
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.