![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 6 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[2700c] Błąd certyfikatów |
---|
![]() |
18 Feb 2011, o 18:19 |
lokerextra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam mały problem z certyfikatami pisze błąd certyfikatu na telefonie lub karcie pamięci co mam dalej zrobić nie mam pojęcia pomóżcie mi proszę
|
Last post |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 18:40 |
yhherror ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lokerextra, Masz oryginalny, nie modyfikowany soft?
Wgraj sobie jeszcze raz czysty soft phoenixem - refubrish Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 18:51 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Musisz albo zhackować telefon lub wyrobić sobie własny certyfikat i podpisywać aplikacje. przecież to s40 tu nie można niczego shackować jak w s60 , ktoś miał taki problem kiedyś. Może wgranie softu na refubrish powinno pomóc. ( coś w głowie kojarzy mi sie z przeliczaniem ASK -> PRL ) |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 18:52 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Ale skoro mu wyskakuje błąd certyfikatu to znaczy, że ma Symbiana. To, że ma 2700c to chyba logiczne, że o ten telefon mu nie chodzi Certy mogą być uwalone np. jak tel padł i był stawiany na deadzie via usb. |
![]() |
![]() |
18 Feb 2011, o 19:03 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514 wrote: Certy mogą być uwalone np. jak tel padł i był stawiany na deadzie via usb. Dokładnie. Jest taki trik że jakbyś miał kopię certyfikatów to kopiujesz je przez mobimb lub oxycube do pamięci telefonu i powinno chulać. Chyba że nie chodzi ci o certyfikaty aplikacji to nie wiem. |
![]() |
![]() |
19 Feb 2011, o 02:46 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yhherror, born2die, spokój bo oboje się nie znacie
![]() lokerextra wrote: Mam mały problem z certyfikatami pisze błąd certyfikatu na telefonie lub karcie pamięci co mam dalej zrobić nie mam pojęcia pomóżcie mi proszę Jeśli umiesz obsługiwać phoenixa i nie straszna jest ci utrata danych z pamięci telefonu(aplikacje, gry, smsy, zdjęcia, dźwięki (karta pamięci i sim zostaje bez zmian)) to wgraj najnowszy, niebrandowany soft Phoenixem w trybie Refurbish. Wtedy wrócą certyfikaty fabryczne i zaczną działać te aplikacje.Jeśli boisz się phoenixa to zostaje ci wgranie certyfikatów od 3110c które są na forum - krok eyzykowny, znaczna różnica oprogramowań więc może się nie powieść i będziesz musiał użyć phoenixa. Trzecim rozwiązaniem, najmniej ryzykownym jest używanie niecertyfikowanych aplikacji. Nie będziesz mógł wyłączyć pytań o dostęp do plików, internetu, smsów ale za to będzie działać normalnie aplikacja i nie będzie kombinowania. Zwykle wersje niecertyfikowane są do pobrania na tej samej stronie gdzie wersje ceryfikowane, mają wtedy dopisek Bez Certyfikatu albo coś w tym stylu ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 6 posts ] Previous topic | Next topic |
|