Witam , piszę tu z problemem acz kolwiek chciałem wgrać soft do mojej nokii 6600 slide ponieważ przy włączaniu po logu Noki , (strona główna telefonu , ten obraz zaraz po włączeniu się ) widać tylko pare napisów jak menu , muzyka , i coś tam po lewej , ale obraz jest bardzo blady i jak coś naciśniemy a nawet jak i nie to i tak po chwili tak wygasa i sie wyłącza. Męczę się z wgraniem softa od rana non stop więc już sporo czasu... aż postanowiłem tu napisać. Czytałem dziesiątki forów , tematów , poradników , ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania dla mojego problemu . Softa ściągałem z NaviFirm i te najnowsze wersja jak i najstarsza potem wsadzałem tam gdzie należy to wsadzić czyli tam do C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-570.
I gdy ustawiam wszystko z phoenixie i przechodzę do zakładki flashing i Firmware Update i próbuje wybrać plik klikając na te "3 kropki) i własnie wystepuje ten błąd Neither DP1.0 nor DP2.0 was found...... (tutaj zdjęcie http://screenshooter.net/2517972/twpwvmr )
. Mam nadzieje ze napisałem wszystko co miałem napisać , straciłem juz dzisiaj nadzieje ze to się uda więc idę spać bo w końcu od rana do tej pory już mam tylko te posty , błędy i programy przed oczami.
PS: Próbowałem także programem JAF (czy jakoś tak ) ale tez z niepowodzeniem , wyskakiwał błąd połączenia telefonu z USB i dałem sobie spokój . Dodam że mam Windows 7 ale na dwóch innych XP też próbowałem z wynikiem nie powodzenia . Proszę nie pisać mi tutaj odpowiedzi typu "Szukaj juz to było wałkowany " etc... bo się tyle oczytałem i bez skutku . Mam nadzieje ze ktoś pomoże ponieważ chciał bym jak najszybciej wgrać softa i przekonać się czy to wina softa czy trzeba oddawać do serwisu. Podaje tutaj swoje gg "41154955" może ktoś będzie tak się chciał ze mną skontaktować . Licze na pomoc , z góry dziękuje i pozdrawiam .