Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Witam nie dam rady zazaczyc use ini kiedy probuje w statusie pojawia sie to
Changing mode...Done! Detected P-KEY: 90009699 P-key nokia module version 01.02 Init usb communication... Reading product code... Product Code: 0560812 Searching for JAF saved location of ini... Checking path: C:Program FilesNokiaPhoenixProductsRM-240
Searching for default location of ini... Checking path: ProductsRM-240 Searching for JAF saved location of ini... Checking path: C:Program FilesNokiaPhoenixProductsRM-240 No ini files found... FILES SET FOR FLASHING: MCU Flash file: NONE PPM Flash file: NONE CNT Flash file: NONE APE Variant file: NONE
po lewej stronie pod listą product codów której nie możesz narazie rozwinąć a nad opcją dead USB masz okienko manual flash zaznaczasz to i na górze masz trzy przyciski m.in MCU i tam wybierasz odpowiednie pliki z katalogu C:Program FilesNokiaPhoenixProductsRM-XXX musisz wybrać wszystkie trzy pliki i wtedy wybrać opcję flash
Jeżeli nie uzyskałeś pozwolenia na robienie mirrorów moich uploadów, to ich nie rób....
Czy paczki z oprogramowanie zainstalowałeś ??? Jeśli to nie pomoże, to proponuje zainstalować Phoenixa, bo z tym JAFem są zawsze problemy ja miałem podobny. Niechciało ruszyć z aktualizacją softu
dobrze a te paczki to nie ma znaczenia jakie do jakiego telefonu?
[ Dodano: 2009-10-13, 15:27 ] a o downgradzie czytalem wlasnie jest nawet filmik wiec pytam bo na tym filmiku jest wszystko ok w przeciwnosci do tego co mi sie wyswietla w JAFie PZDR
Znalazłem dwie paczek do mojego telefonu Wersja 10.00
Major Package v32 (EURO)
i
Wersja 09.60
Major Package v29 (EURO) Oznaczenia paczek
Major Package - paczka główna, zawierająca softy niebrandowane (oczywiście w j. polskim). Minor Package -- aktualizacja paczki głównej, zawierająca softy brandowane (operatorskie). i mam pytanie bo chciałbym wgrać wcześniejszego softa to jest zbiór kilku softów tak?
[ Dodano: 2009-10-13, 15:37 ] Ponieważ po wgraniu nowszego softu straciłem zasięg
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-13, 15:38 ] Zależy jaką wersję chcesz wgrać.
[ Dodano: 2009-10-13, 15:38 ] Te softy niebrandowane są bez zbędnych dupereli tak? Więc którą paczkę mam wgrać proszę o pomoc
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-13, 15:39 ] Nie wgrasz Minora bez Majora. Zwykle wystarczy więc tylko Major.
[ Dodano: 2009-10-13, 15:40 ] sorki gubie sie w tym forum tutaj jest tego za dużo jak na moją czachę nic czytam dalej dzieki za linka i sorki za zawracanie głowy
[ Dodano: 2009-10-13, 15:45 ] tylko właśnie chodzi mi o to że nie wiem jakiego miałem softa wcześniej i którą paczkę ściągnać
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-13, 15:47 ] Spróbuj Majora od 09.60, jak nie pomoże, to z flashowaniem schodź stopniowo w dół i poszukaj Majora od starszego softu.
[ Dodano: 2009-10-13, 16:34 ] udalo sie odpalic ale bede musial chyba wgrac nizszego softa
[ Dodano: 2009-10-13, 16:35 ] dziekuje za pomoc
[ Dodano: 2009-10-13, 16:36 ] pisze mi no network acces kiedy chce recznie ustawic czy to moze byc to ze soft jest za wysoki?
[ Dodano: 2009-10-13, 16:40 ] ma ktoś może stronę ze starszymi softami?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-13, 21:34 ] Poczytaj o programie NaviFirm.