Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Cześć, Kupiłem Nokie XM 5310 i okazało się że ma blokadę klawiatury (kod zabezpieczający), chciałem ją podłączyć pod kompa ale program nie widzi telefonu. Jak wywalić ten kod?
żaden program nie wykrywa mi telefonu, jak podłącze tel do PC i nacisne przycisk do wł. telefonu to pojawia sie komunikat że znaleziono nowy sprzęt ale jest problem z wykryciem sterownika ale program nie widzi tel. co jest grane ;/
Bo telefon musisz podpiąć do komputera gdy jest włączony! Powyższe metody, które podali koledzy powinny Ci pomóc
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
Próbowałem Kiedy włożę kartę do tel. mam komunikat: Ograniczenia funkcji telefonu Jak wyjmę kartę mam komunikat: Uruchomić tel. bez karty SIM? - klikam: Akceptuj i tel. się włącza ale program nadal go nie widzi
nie wiem w ogóle jak włączyć ten tryb nokia?
Last edited by baziak on 22 Aug 2011, o 20:53, edited 1 time in total.
Po pierwsze spróbuj to robić na komputerze z czystym (świeżo zainstalowanym) Windowsem. Po 2 opcja dead flash wymaga podłączenia telefonu wyłączonego i wciśnięcie power w momencie kiedy poprosi nas o to Phoenix o ile tym chcesz flashować.