by Kowa1 » 24 Feb 2016, o 21:12
Navia wrote:Gaśnie ekran i pojawia się po kilku sekundach wygaszacz jako zegar. I dopóki nie wcisnę jakiegokolwiek klawisza jest widoczny. Gdy coś wciśniemy przypadkiem to po około 5 sekundach znów wraca zegar.
Jak ja uwielbiem jak ktoś pisze ( myśli - pisanie to werbalizacja myśli ) niezbornie.
Jak pisałem wyświetlanie na ekranie ( tym samym wygaszacz króry wyświetla na ekranie ruchomy obraz, po to żeby statyczny obraz wyświetlany dłuższy czasz nie "wypalił", zmniejsztł sprawność/jasność pikseli na ekranie monitora. Dotaczyło to monitorów CRT { CRT - monitor z lampą kineskopową } jaki to ma sens w wyświetlaczach ciekłokrystalicznych ? W nich nie ma bombardowania elektronami obszarów {pikseli trójelementowych - RGB, Red Green Blue - barwy podstawowe ze zmięszania których uzyskujemy kolory pośrednie } ekranu które emitują światło i ta emisja je zużywa - dla mnie bez sensu ) jest niewidoczne kiedy niema podświetlania ekranu.
Skąd wiesz co sie pojawia na ekranie po jego zgaśnięciu - wyłączeniu podświetlania: "Gaśnie ekran i pojawia się po kilku sekundach wygaszacz jako zegar."
Czy to w twoim bezlogicznym sformuowaniu oznacza że: gaśnie ekran i po kilku sekundach zostaje ponownie podświetlony i pojawia się na nim wygaszacz jako zegar?
Wynikało by z tego jak i z załaczonego obrazka jak i z innej, niestety znowu niezborne/nielogicznej informacji : "I dopóki nie wcisnę jakiegokolwiek klawisza jest widoczny. Gdy coś wciśniemy przypadkiem to po około 5 sekundach znów wraca zegar." że zegar jest widoczny dopuki "coś" ( dajmy spokój cosiowi - jakiegoś klawisza) nie wciśniesz a jak wciśniesz to co?
"Gdy coś wciśniemy (to ty wciskasz czy jest was tam więcej?) przypadkiem to po około 5 sekundach znów wraca ..." - Co wraca? Skąd wraca? Gdzie było? Co się dzieje !? Co za kaszana, tracę zasięg!
Rozumiem że powinno być: Gdy przy widocznym zegarze wcisnę jakikolwiek klawisz to widok zegara znika, ekran robi się czarny, i powraca po ok 5 sek jeśli w międzyczasie nie wcisnąłem żadnego klawisza.I z tego wynika że zegar ( teoretycznie wygaszacz = oszczędzacz ) świeci ostro na biało całym ekranem ( z wyjątkiem na: koperty, numerk, datę, godzinę i ramkę ) i źre baterie a dopiero jak się "coś" ( jakiś klawisz ) wciśnie to jest oszczędność ?
No to ja dziękuje za ten wynalazek.
Uważam że Nemo ma racje i byłbym za gdyby nie mania używania skrótów bez wyjaśnienia ( a może sam nie wie co one znaczą ) i dlatego jestem za a nawet przeciw.
U mnie chyba skróty czytelne?