zrobiłem downgrade emulatorem jafa tzn. przez usb i teraz mam mcc i mnc no available co mam zrobić w tej sytuacji pomóżcie, jutro muszę oddać fona koledze.
wlącza się bez karty sim, z kartą "Niewłaściwa karta sim" mimo iż simlock jest na Orange, i tą kartę wkładam, w NSS configuration key mam puste, a MCC+MNC:No info available.
Zacznijmy od tego, że NSS jest wątpliwej skuteczności (przynajmniej ten cracked). Do Jafa masz solucję. Ja go nie znoszę, bo to strata czasu. Jak już napisałem wcześniej, to kiedyś przez HWK robiłem to prościej i szybciej.
JAF version 1.98.62 Detected PKEY: 90009699 Card life counter: 99.99% P-key nokia module version 01.02 FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!! USB Cable Driver version: 7.1.29.0 Changing mode...Done! BAD RPL Encrypted file... BAD RPL Encrypted file...
[ Dodano: 20 wrz 2010, o 20:37 ] a te wszystkie kroki w solucji mogę zrobić jafem(emulatorem) bez obaw, bo jeżeli skasuje flasha to też będe mógł fleshować przez dead czy jak mam to zrobić
[ Dodano: 20 wrz 2010, o 20:38 ] ile bym musiał zapłacić w komisie itp.
W sumie napisałeś na początku, że emulator, ale zła kategoria i to mnie zmyliło. Cena może być różna. Trafisz na leszczy, którzy ledwo to zrobią i będą chcieli 100-150zł. Inny zrobi to za 50zł z palcem w D Musisz najpierw popytać i wybrać najtańszy.