Kupiłem dwa telefony jako jeden - jeden 1) generalnie sprawny z brakującym jednym klawiszem i z baterią, drugi 2) z przydupniętym zepsutym ekranem (podświetlanie działa) dobrą klawiaturą bez baterii.
Na nalepce 1) Type: RM-357 Model: E71-2 ale po wpisaniu odpowiedniego kodu podaje na ekranie: RM-346 Nokia E71-1(13)
Na nalepce 2) Type: RM-346 Model: E71-1 ... nic nie wyświetla - uszkodzony ekran.
UWAGA!
W telefonie 1) IMEI na nalepce i wyświetlany na ekranie są identyczne
Czy jest możliwe downgradowanie hardweru z nowszej na starszą wersje ?
Czy jest możliwe że w telefonie 1) uszkodziła się kość programowalna z hardwerem i została zamieniona kością z telefonu 2) ale co wtedy z IMEI-em który się zgadza?
IMEI tkwi gdzie indziej niż oprogramowanie?
Dodatkowo telefon ma dziwny objaw - włączony po zablokowaniu klawiatury, gaśnie ekran i podświetlanie klawiszy. Po chwili z różną częstotliwością, raz bardzo często innym razem długie przerwy, zaświeca się na1-2 sek podświetlanie klawiszy przewijania. Tylko pod tymi pod innymi nie.
Zrobiłem trzy resety mięki twardy i głeboki. Wycięło wszystkie aplikacje, w menadzęrze aplikacji pusto, ciekawe że formatu karty pamięci nie zrobił a na forach czytałem że przy głębokim ( 3 fingers start ) powinien.
Nie pomogło, objaw niezbornego migania podśietleniem klawiszy przewijania jest nadal.