Ciekawe, jak się temat potoczy.

Chciałbym się dowiedzieć, jakie macie prywatne zdanie nt. tego zagadnienia. Zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
pawelooss
jojo87 wrote:PS. Proponuje dodać do ankiety opcję "W zależności od sytuacji".
IuDeX wrote:Dobry pomysł
Jaka bujna wyobraźnia, jak taki cwany jesteś to podaj konkretny przykład takiej sytuacjipawelooss wrote:generalnie chodzi mi o sytuacje, w których nie ma czegoś konkretnego sprecyzowanego w regulaminie i ostatecznie można byłoby się doczepić i podciągnąć to pod jakiś podobny zakaz (i wyciągnąć z tego powodu konsekwencje) lub też zostawić w spokoju.
jojo87 wrote:Jaka bujna wyobraźnia, jak taki cwany jesteś to podaj konkretny przykład takiej sytuacji
pawelooss wrote:(...)ale logicznym było, że lepiej jest mieć jakiś plik gdziekolwiek, niż go w ogóle nie mieć.
A najgorsze w tym wypaczeniu jest to, że nie znałeś Regulaminu, przynajmniej nie na tyle aby nie wiedzieć, że zabraniał odpowiadania w wyjaśnionych wątkachpawelooss wrote:Starałem się coś innego wymyślić, ale przychodzi mi do głowy jedynie tamta stara wymiana zdań, kiedy pomogłem userowi na pytanie poboczne, a usunąłeś moją dobrą odpowiedź jako niezgodną z tematem głównym wątku. No kurde, tamta sytuacja chyba wypaczyła mi psychikę, bo już nie umiem żadnego innego przykładu podać.
Jak to nie ma? Uploady przede wszystkim powinny być robione na serwerach bez limitu pobrań plików.kurupt wrote:Tak więc uploadów nie ma co się czepiać!
jojo87 wrote:A najgorsze w tym wypaczeniu jest to, że nie znałeś Regulaminu, przynajmniej nie na tyle aby nie wiedzieć, że zabraniał odpowiadania w wyjaśnionych wątkach
jojo87 wrote:Jak to nie ma? Uploady przede wszystkim powinny być robione na serwerach bez limitu pobrań plików.
Regulaminy na forach nie są po to aby użytkownicy mieli utrudnione życie lecz aby na forach panował porządek.pawelooss wrote:No i właśnie tu przejawia się wspomniana opcja nr 1, czyli ślepe podporządkowanie prawu, bez krztyny własnego pomyślunku, czy zaprezentowana rzecz nie służy czasem ku dobremu i czy nie można tu dostosować zasad do zaistniałej sytuacji.
I właśnie dlatego wg mnie w zależności od sytuacji zdrowy rozsądek jest ważniejszy. Jeśli chodzi o jakieś "pierdółki" Regulaminu (brak kodowania, post pod postem) to nie ma sensu aby modzi pozwalali na łamanie takich punktów "bo śnieg" (czyt. tak im się podoba). Co innego w sytuacji takich o jakich pisałem:jojo87 wrote:"W zależności od sytuacji"
jojo87 wrote:jeśli pewnemu userowi brakuj 1 warna do zbanowania, wszystkie otrzymał za jakieś "błahostki" a dotychczasowe zachowanie "mówi", że wnosi "coś" nowego na forum i znowu przesadził (kolejna "błahostka") to jako moderujący zatuszowałbym sprawę aby nie wstawiać kolejnego warna i w ostateczności bana.
Albo w sytuacji gdy Regulamin zabrania mieć (pod groźbą bana) jako nick adresu do strony WWW/maila, nie zgadzam się z tym i tym bardziej gdy poprawiony Regulamin zbliża się lada dzień - też nie.
A czy to w ogóle jest do wykonania, bo prawdę mówiąc to nie wydaje mi się. Skąd system miałby wiedzieć czy ktoś skopiował i wkleił adres do paska w przeglądarce czy kliknął na gotowy link na stronie...? Wg mnie to jest a wykonalne. Od tego zacznijmypawelooss wrote:mogłaby się nawet zdarzyć taka sytuacja, w której niezakodowanie miałoby dobre przesłanie, np. ktoś wkleiłby link na cel charytatywny, na który trzeba byłoby kliknąć, a nie skopiować, gdyż liczba kliknięć byłaby zliczana.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests