![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Co trzeba do rejestracji skutera? Porady na temat zakupu i tuningu. |
---|
![]() |
10 Jul 2011, o 16:10 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, planuje kupic skuter używany, z takiego jakby sklepy, maja wystawione skutery, zastanawia mnie co bedzie potrzebne do rejstracji, czy dostane jakies papiery do skuterka, czy jak to jets? oświeci mnie ktos?
|
Last post |
![]() |
![]() |
10 Jul 2011, o 16:46 |
akatsuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Qubi wrote: oświeci mnie ktos? Wujek Google pewnie chętnie to zrobi. Wystarczy wpisać, "rejestracja skutera" i pod pierwszym linkiem wszystko masz jak byk, ale że Ci się nie chce to czekaj aż Ci ktoś odpowie. |
![]() |
![]() |
10 Jul 2011, o 19:43 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Qubi, Jeśli to sq używany to powinieneś dostać umowę kupna sprzedaży i myślę że to wystarczy, zależy też czy sq jest zarejestrowany w kraju czy też za granicą. Ja swojego jak rejestrowałem ( z Belgii ) miałem Umowę kupna / sprzedaży i jeszcze jakieś papiery z nr silnika.
Zaś jeśli Nówka to powinieneś dostać papiery z nr. Vin , silnika itp. A co chciałbyś kupić ? Do 50 czy coś powyżej ? |
![]() |
![]() |
11 Jul 2011, o 12:19 |
adrian219 wrote: Quote: Lokalizacja: Mińsk Maz Gdzie kupujesz? Mieszkam 20km od mińska, a moja gmina należy do powiatu mińskiego. ![]() Ze sie tak wyraże na przeciwko kominiarzy przy stacji ![]() czaro1514 wrote: Qubi, Jeśli to sq używany to powinieneś dostać umowę kupna sprzedaży i myślę że to wystarczy, zależy też czy sq jest zarejestrowany w kraju czy też za granicą. Ja swojego jak rejestrowałem ( z Belgii ) miałem Umowę kupna / sprzedaży i jeszcze jakieś papiery z nr silnika. Zaś jeśli Nówka to powinieneś dostać papiery z nr. Vin , silnika itp. A co chciałbyś kupić ? Do 50 czy coś powyżej ? Kupuje do 50, i używany, ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: adrian219: 11 lipca 2011, o 11:33 ] Ja w stronę Warszawy te 20km, okolice Halinowa. [ Dodano: 11 lip 2011, o 11:36 ] A ok ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: adrian219: 11 lipca 2011, o 11:43 ] Bliżej. ![]() ![]() ![]() [ Dodano: 11 lip 2011, o 12:19 ] Tak, kojarze przejeżdżam czasem tamtędy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
12 Jul 2011, o 08:40 |
Quote: Kupuje do 50, i używany, kupie pojeżdżę a potem tuning, cylek 70, a jak juz bede chciał szalec to 110 wario itp A możęsz się pochwalić jaką markę obierasz ? Tak z ciekawości pytam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Jul 2011, o 17:54 |
Malagutii f12 phantom, 2t, co do cylka, to mozna wymieniac tez na pocztaku co do wału, to nie problem bedzie, a cylka chce bo doarcie 200km wiec wolał bym jak najwczesniej, co do tłumika, to sportowy polini, stage 6
|
![]() |
![]() |
13 Jul 2011, o 19:36 |
Qubi, Wiem że można wcześniej wymieniać , ale wg kolejności tuningu jest najpierw tłumik a reszta później. Tak czy tak wg tej czy tej kolejności będzie wszystko chodziło ok.
U mnie rok temu v-max wynosił : 45-50 , obecnie tak do 80 po prostej , 75 na dotyk bierze. A tuning 1. Tłumik Giannelli 2. Pasek 3. Wariator Polini Speed Control ( to to mocy dodało ![]() 4. Dzwon WM Motor I jako że padły mi pierścionki na tłoku i porysowały cylek idzie nowy Power Force 60cm3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2011, o 10:03 |
Mój kolega obecnie posiada peugota speedfigta 2, i on ma tylko sportowy tłumik, i jak jechałem, nim u mnie na ulicy, to po docisnieciu manetki do opotu, to idzie 80, bez problemu, a i niema jeszcze blokad. A ty jaki posiadasz?
|
![]() |
![]() |
14 Jul 2011, o 10:27 |
Qubi, Wiem co to SpeedFight 2
![]() A mój. Na serii szkoda gadać ... można by go było nazwać tylko skuterem podmiejskim ( popularnym we Włoszech ) który jak mówią przepisy 45 km/h a po odblokowaniu max 55 km/h ![]() ![]() Osobiście po lekkim tuningu jeżdżę nim 70-75 km/h. I na prostej bierze na dotyk te wszystkie Motobi i inne chińczyki . A co do sq to jest to Honda Vision Dla tych co myślą że to jakieś małe badziewie ! Wolę to niż jakiegoś pieprzonego chińczyka który zawyża o 20 km/h , a pod górkę czołga się jak mrówka ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2011, o 18:00 |
czaro1514 wrote: Dla tych co myślą że to jakieś małe badziewie ! Wolę to niż jakiegoś pieprzonego chińczyka który zawyża o 20 km/h , a pod górkę czołga się jak mrówka Zgadzam się z tym w 100%!! Lepiej mięc taki skuter nie za piękny, ale rasowy niż chińczyka, a słuchj jaki masz hamulec z przodu, chyba bęben. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2011, o 18:24 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.forum.mieloch.pl/printview.php?t=32045&start=0&sid=e3a959c1b2a5a0744b7a3d044f0cdc8f
google pierwszy link dziękuje dowidzenia ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2011, o 20:05 |
Qubi, Tak , zarówno z przodu jak i z tyłu mam hamulce bębnowe. Ale w sumie nawet mi pasują , lekko piszczą ale na stójkę się nie porywam , bo już fikołkowałem
![]() Zmieniłem zamówionko i niebawem będę miał aluminiowy cylinder Airsal Nicasil 70cc za 257 zł , wtedy będzie strzała ![]() |
![]() |
![]() |
15 Jul 2011, o 20:25 |
moze i strzałą ale moze ci tłok cylka dziurawic musisz uwazac
|
![]() |
![]() |
16 Jul 2011, o 15:40 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja Was zatnę, bo ma chińczyka (jakiegoś Bartona) i jestem z tego dumny!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2011, o 15:58 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja mam rower.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 19 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)