![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 29 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Cyganie w Polsce - co sądzicie o tej "wyjątkowej" grupie? |
---|
![]() |
6 Jan 2012, o 11:11 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Przeglądam tak filmiki o rumunach, znam też kilku. Część jest spoko, a część dokładnie tacy jak pokazują w reportażach. Co o tej grupie sądzicie? Pytanie do FILIPA. WIem, że jesteś z Limanowej, jak to dokładnie u Ciebie wygląda? Tam jest prawdziwe ich zagłębie, przybliż mi trochę jak to wygląda, jak masz zdjęcia to zarzuć. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 11:40 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aż mi się przypomniał jeden z klasyków:
- Dlaczego cyganie wstają o 5 rano? - Żeby się dłużej op***dalać! Osobiście nie znam żadnego, i nie powiem że jestem tym faktem zmartwiony ![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 11:42 |
To ja znam jeszcze jeden.
-Jak się nazywa cygan, któremu upierdolono ręce? -Człowiek godny zaufania! ![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 12:33 |
darkrose ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja dziewczyna jest z Nowej Soli (koło Zielonej Góry), 2 lub 3 miasto pod względem liczby cyganów. Ludzie co tak się kiedyś działo to głowa mała.. Pare lat temu mieli wszystko podporzątkowane sobie (jak mafia). Byli nie do ruszenia. Policja z trudem przyjeżdzała na wezwania jak dowiedziała się, że cyganie znowu ''rozrabiają''. Na szczęście jakoś ich ogarneli, paru wyżej postawionych wsadzili ale i tak nie smak po nich zostaje.
Wyobraźcie sobie, że jeden z nich zamienia Złoty na Euro, ale nie w żadnym kantorze. Siedzi w Merolu koło biedronki na mieście i zamienia. Te euro trzyma w zwykłej reklamówce. Nigdy nie widziałem tak wypchanej euro reklamówki! Oczywiście policja wie, że on tam stoi codziennie od 10 do 18 ale nic z tym nie robi.. Co tu dużo mówić, nie przepadam za nimi. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 13:02 |
Forest_Gump ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak to mówi kumpel "Ja to bym wziął bym tych wszystkich cyganów rumunów i do Smoleńska".We Wro nie daleko mojego domu na Karłowicach jest skupowisko cyganów,potrafią drżeć mordę nic nie robić i z tekstem lecieć"eee masz szluga"....
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 13:04 |
W Zielonej Górze, też widuję często romów, szczególnie na deptaku, gdzie co drugi to chory, a co czwarty to biedny, i posyła dzieciaka na żebry. Mało tego, te bachory są tak wycwanione że głowa mała. Kiedyś podszedł do mnie taki cygan i mówi że głodny jest, ja mu kanapke daje, a on żebym sobie ją w du** wsadził...
Łazi często taki brudas koło Grafitu i tego budynku co jest fontanna z czekolady. Dużo właśnie też urzęduje tak jak wcześniej wspomniałem na deptaku. ![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 13:11 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Katowicach zawsze ich pełno latem na ulicy Stawowej, na tej ulicy jest pełno barów, McD, kilka miejsc, gdzie można sobie usiąść przy barze, spokojnie wypić piwo, sklepów, komisów z telefonami, szkoła itp. Często ich tam widać, jak podbijają do tych ludzi co siedzą w tych barach i żebrają, najlepiej jakby się ich wszystkich wyemigrowało, bo to plebs jest, nie mają co robić, tylko kraść i żebrać. Od złodziejstwa w Polsce są Polacy, a nie cygany.
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 13:15 |
Forest_Gump ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekst cygana do mojego Dziadka który prowadzi małego by mu kupić bułkę w macu no no one $$$
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 13:39 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wspomnienia z wakacji ![]() [ Dodano: 6 sty 2012, o 12:39 ] "tfu na twój ryij" ![]() [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 6 stycznia 2012, o 16:20 ] Ale z**by, o szok |
Last edited by davvid on 6 Jan 2012, o 13:43, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 14:04 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak mają takie sceny robić, jak na pierwszym filmie od davvida to brzydko mówiąc niech wypieprzają z tego kraju. Jak nas nie szanują to my nie będziemy szanować ich.
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 14:23 |
Filip, a masz jakieś zdjęcia jak wyglądają te ich slumsy?
Boisz się tam zapuszczać? [ Dodano: 6 sty 2012, o 13:23 ] A tu doskonały rzut na to jak oni żyją... Tu też o cyganach, i doskonale widoczne w/w osiedle. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 14:33 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Błąd, że posiadają zasiłki. Kiedyś oglądałem taki filmik na temat Turków, które za kilkanaście lat mają opanować Europę wiarą islamską, dzięki czemu? Wiadomo, dostają darmową kaskę, dobry sposób na zrobienie interesu. U mnie w mojej miejscowości (20km na wschód od Warszawy) nie widać ich za bardzo (cyganów), jednak w okolicach Sulejówka można ich spotkać.
Opowiem o takiej sytuacji, która niedawno się zdarzyła: wypadek samochodowy, ojciec mojego kolegi i cyganie. Cyganie rozkręceni furką (nawet się nie chcę wspominać jaką) jeżdżą trasą z ograniczeniem może 50km/h i akurat facet chciał normalnie skręcić i była stłuczka, która doprowadziła do tego, że po pierwsze, ten ojciec leżał w szpitalu przez parę dni, drugie, po wypadku cyganie przyjechali kolejnymi furami, że nawet policja miara problemy z ich odpędzeniem od miejsca wypadku. Do żadnej bójki nie doszło, jednak cyganie z "twarzą" do niewinnego pluli się. Druga to taka co się dzieje w Warszawie. Rumuni nieźle zarabiali na Stadionie Dziesięciolecia swoimi tanimi ciuszkami, teraz sytuacja przeniosła się na Bakalarską (Rumuni i inne wynalazki) i Marywilską (chińczyki, japońce, tajwański biznes i Polacy). Przedstawię Wam jak wygląda sytuacja, np. na rękawiczkach. Idzie główny szef Cyganów z Warszawy i kupuję w olbrzymiej ilości towar dla swoich "poddanych". Jest też druga opcja - kradzież, do której już małe dzieci lecą jak szalone. Z czego oni sprzedają taniej, przypuśćmy 4zł. Teraz jedzie polski bizmesman, zakupi tylko tyle ile mu pieniądze na to pozwalają, po interes się kręci i nie może więcej kupić i u niego rękawiczki kosztują 6zł. Dlatego polecam kupować u Polaków, co z tego że przepłacimy, ale nie będziemy wspomagali gości z zagranicy, którzy zamiast uczciwie zarabiać, każdy mieć swój kapitał to kombinują i kombinują. Trzecia sytuacja, też warszawska, to żebranie. Moja babcia ma do kościoła dosłownie 50 kroków, a z balkonu widok "świętej budowli". Przed każdą mszą pojawiają się tam dzieci (często z jakimiś rodzicami) i żebrzą. Nic w tym niezwykłego, jednak fakt, że po mszy, gdy ludzie się rozejdą cygani w magiczny sposób znikają - ale jaki? Podjeżdża pod nich większa furgonetka, w niej siedzą już inni brzydko ubrani (gotowi do pracy) i przekazują zdobyte pieniądze "mafii" i odjeżdżają. Z przyjściem to samo, dostają parę groszy, żeby było widać, że coś od kogoś dostali. Trochę szybkim językiem, ale tak to u nas wygląda. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 14:45 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam, nie mam, może kiedyś jak będę mieć okazje to zrobię. Ale tak do środka to lepiej nie będę wchodził
![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 14:51 |
Jencuś97 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U nas jak przyjeżdżają handlować zaczepiają ludzi żeby kupowali a jak nie to zwyzywają, Adam ich może kojarzyć bo widziałem ich na rynku w Międzyrzeczu.
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2012, o 15:06 |
adrian219 wrote: japońce Japończykom nie opłacało by sie do nas przyjeżdżać by sprzedać trochę gaci. Jak już to pewnie wietnamczycy ![]() Jencuś97 wrote: U nas jak przyjeżdżają handlować zaczepiają ludzi żeby kupowali a jak nie to zwyzywają, Adam ich może kojarzyć bo widziałem ich na rynku w Międzyrzeczu. Znaczy mi się jeszcze taka sytuacja nie przytrafiła, żeby kogoś zwyzywali "bo nie kupił", ale kojarzę 3 babki, od jednej niesamowicie śmierdzi fekaliami. Ogólnie to sprzedają takie tanie chusty, podróbki kosmetyków etc. ![]() W Międzyrzeczu w ogóle jako tako romów nie ma. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 29 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)