Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Jestem posiadaczem telefonu Nokia X2-00. Jak pewnie wiecie jest on wyposażony w baterię o pojemności 860mAh. Czy w tym telefonie można używać baterii o większej pojemności, np. 1000mAh? Czy telefon może przez to ulec uszkodzeniu?
Z tego co widzę to tam jest BL-4C. Jeśli jest dużo miejsca pod klapką to zaryzykowałbym wsadzenie BL-5C w najmocniejszej wersji 1050mAh. Ale nie wiem czy klapka się zamknie
A gdyby jakimś cudem udało mi się włożyć BL-5C to możliwe jest uszkodzenie telefonu? Czy te baterie nie różnią się napięciem? Jak duża byłaby różnica wytrzymałości tych baterii?
Czy po zamontowaniu nieoryginalnej baterii o pojemności 1100-1200 mAh czas działania telefonu bardzo się zmieni? Aktualnie mam oryginalną baterię Nokii o poj. 860mAh,a telefon działa bez ładowania dzień przy zwykłym użytkowaniu (trochę muzyki, sporadyczne korzystanie z internetu, kilka SMS'ów). Czy te 240-340 mAh spowoduje dużą różnicę?
Zależy ile mili-amper (mAh) wypuszcza ładowarka podczas cyklu ładowania. Np. Bateria ma 1200mAh a ładowarka wypuszcza 1000mAh to wiadomo, że nie dobije jej do końca. Zamontował byś baterię 1020mAh (BL-5C) a ładowarka ładuję z wartością 800mAh to na to samo wychodzi. Tak na przyszłość też nie ufaj podróbkom baterii gdzie ich pojemność przekracza 4000mAh co jest totalną ściemą.
Pozdrawiam
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.
sieman0, co za bzdury gadasz? Jak ładowarka nie doładuje baterii? Doładuję ale będzie to dłużej trwało. Dlaczego niby wkładają do 6300 BL-5C? Dla sportu?
Pewnie zaraz mnie zjedziecie lecz w 6300 mam nie oryginalną ba epid o pojemności 1250mAh. Ładowanie trwa do ponad godziny dłużej na oryginalnej ładowarce ale za to czas bateri z 2 dniwzrósł do 4 dni.