Mam pewien problem przy crackowaniu tej Noki.
Zmieniłem sobie soft (na niebrandowy 20.0.024 pobrany z navifirm zgodnie z typem RM-697 i nawet kolorem

) Phoenixem i rownież Phoenixem probowalem ja crackować korzystajac z hacka podeslanego mi przez użytkownika pepe40 który juz zlamał ten soft (plik nazywa się "RM697_011_U001.uda.fpsx"). Jednak już na starcie pojawil sie problem z brakujacym plikiem "C5-03_SW_MC002_42_2G_4.0.fpsx" ktorego o dziwo nie brakowało podczas normalnego wgrywania softu ale, że byl zaznaczony jako optional, usunąłem go z listy zmian, podmienilem plik z crackem, dalem typ jako content(tak sam miał ten wczesniejszy-podmieniany), zaznaczhylem checkbox przy refurb i flashowalem refurbishem. Telefon cos tam posapal, powpisywalem mu pin, poswiecil troche, odlaczalem i podlaczalem, az w koncu według programu cała operacje przebiegla pomysnie. Następnie skopiowałem patche do g:\patches bo taka literke przypisano karcie. Ku mojemu smutkowi nie znalazlem niestety rompatchera ani w menu w zadnym z folderow ani w aplikacjach do instalacji. Instalowanie go z .sis sciagnietego z neta wywala bład certyfikatu... a nie mam wygenerowanego wlasnego certyfikatu, bo stronka s60certkey.com robi to juz z tydzien i nie daje rady;/
Jakieś sugestie, rady, koncepcje?
Bede wdzięczny za każdą próbe pomocy;)