Witam mam windowsa xp na jednej partyji i na drugiej ubuntu. I problem jest ze chce wywalic ubuntu (format) i czy wtedy odpali mi xp czy nie bedzie mia rozruchu przez gruba???? Jakie propozycje na moj dziwny problem
Pierwszy tel to 5110(super do samoobrony), potem 3310i, następnie Simens C75, Sony Ericsson K550i, a teraz NOKIA E52. Jak cos pomogłem proszę daj mi plusa
Odpowiedź brmi nie. Po usunięciu ubuntu będziesz musiał odnowić boot loader, ponieważ GRUB go zastępuje. Boota odnowisz wkładając płytę Windowsa i wybierzesz opcje naprawy systemu. W konsoli wpiszesz fixmbr i po sprawie
Nawet jak usune partycje z ubuntu ?? Czyli wkladam plytke w winda i wybieram napraw system i wklepuje fixmbr i to powinno pomoc??? 100% bo nie chce stawiac windy od nowa
Pierwszy tel to 5110(super do samoobrony), potem 3310i, następnie Simens C75, Sony Ericsson K550i, a teraz NOKIA E52. Jak cos pomogłem proszę daj mi plusa
Można również odinstalować ubuntu z poziomu Windowsa.
1. Otwierasz partycję na którą zainstalowałeś Ubuntu 2. Powinien być tam folder "ubuntu", otwierasz go 3. Plik uninstall.exe klikasz 4. Deinstalator robi wszystko za ciebie
Ale windows nie widzimi mi partycji z ubuntu? jak znalezc plika uninstall
W/w sposób działa tylko gdy zainstalujesz linuxa spod Windowsa. Jedynym sposobem jest format partycji na którym znajduje się linux (swap, grub i partycje systemowe dev1, dev2 (jeżeli takowe istnieją). Te 3 pierwsze na bank. Usuń je lub sformatuj gParted'em.