![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Czy opłaca sie mi kupno takiego kompa?? |
---|
![]() |
6 Sep 2009, o 18:21 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko napisze że kompa na allegro ani przez neta nie mam zamiaru kupować. Ceny są sklepowe.
wycięte - nie opłaca się Opłaca się?? Macie uwagi co do poszczególnych części?? |
Last edited by Filip on 7 Sep 2009, o 08:22, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 18:38 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobrze by było gdybyś napisał jeszcze do czego komputer ma Ci służyć, bo ja wnioskuję że ma być to uniwersalny komp do grania, buszowania po necie słuchania muzy itp. według mnie te parametry są wystarczające żeby grać w najnowsze gry, tylko nie wiem czy wszystkie podzespoły będą ze sobą poprawnie współpracować, na razie nie widzę aby występowały tu konflikty sprzętowe, ale poczekajmy na wypowiedzi bardziej doświadczonych, a nawet jeśli któryś części by do siebie nie pasowały, można zamienić na inne pasujące o tych samych parametrach....
|
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 18:50 |
adrianku, dobrze wnioskujesz. Raczej konfliktów nie będzie.
|
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 18:54 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem komputer w sam raz do grania ( w najnowsze i te lepsze też pograsz).
Co do ramów to ja bym postawił na ramy od GoodRam lub GeIL ![]() Najlepsze połączenie wg. mnie to AMD a karta NVidii np GeForce 8 >8800GT |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 18:57 |
Adam, czytałem że ta karta co w zestawie jest bardzo dobra, miałem brać 9600GT .
[ Dodano: 2009-09-06, 18:58 ] Miałem kiedyś ramy kingston i goodram a różnicy nie czułem wielkiej ale ponoć GoodRamy są lepsze rzeczywiście. |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 19:00 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo dobra konfiguracja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 19:25 |
ktos99.9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nom tez polecam wszystkie gry na max ci pojda ja zreszta na siweta kupuje podobny
![]() |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 20:58 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam doświadczenie w takich sprawach. (a w czym nie mam? w modingu nokii
![]() adam wrote: NVidii np GeForce 8 >8800GT Chciałes powiedzić >9800gt ![]() Filip wrote: Zasilacz: 500W Modecom - 179 zł Tragedia. Naprawdę -> tragedia. Na sprzęcie za tą kwotę nie można oszczędzać na zasilaczu. Lepiej zapłacić parę groszy więcej, niż potem płakać, gdyż zasilacz dał zbyt wysokie napięcie ![]() Polecę tego: Koszt: 228zł Przy okazji - sam go używam, lecz nie poolecam dla tego, że sam go mam, tylko dlatego, że jest cichy, dobrze trzyma napięcia. ![]() Quote: Obudowa: Obudowa - 120 zł No cóż. To będzie dość gorący zestaw (mam podobny ![]() Filip wrote: Napęd CD/DVD: Nagrywarka LG DVD - 105 zł Osobiście preferuję Pioneery. Napisz konkretnie jaki model. Filip wrote: Dysk twardy: Samsung 500GB - 280 zł Samsungi i WD z góry odradzam. Wielu moich znajomych ma problemy z utratą danych. Polecam: To tylko przykładowa aukcja ![]() Filip wrote: Gigabyte M720US Na temat tej płyty mało słyszałem. (nawet z ciekawości wpisałem w Google ![]() ![]() Filip wrote: Karta graficzna: Radeon HD4850 - 420 zł Taka uwaga -> wypadałoby brać produkty Sapphire. Mam nadzieję, że pomogłem. ![]() |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 21:06 |
*Razor* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz tutaj ci wszystko poradzą i doradzą i ci powiedzą gdzie lepiej kupić i w ogóle mój kolega kupował kompa za 4500 zł i złożyli mu takiego ze przez parę długich lat będzie grał na full detalach z swoich rad miałbym wątpliwości do zasilacza i do nagrywarki byś kupił coś z pionera
|
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 21:08 |
*Razor* wrote: masz tutaj ci wszystko poradzą i doradzą i ci powiedzą gdzie lepiej kupić i w ogóle mój kolega kupował kompa za 4500 zł i złożyli mu takiego ze przez parę długich lat będzie grał na full detalach z swoich rad miałbym wątpliwości do zasilacza i do nagrywarki byś kupił coś z pionera Kilkutysięczne fora zwykle są pełne prof. S. Jonalistów, którzy stawiają na wydajność i nic więcej. Bezpieczeństwo się tam nie liczy. Według tego co widziałem Filip napisał tam temat, lecz niezbyt trafne odpowiedzi tam widziałem. |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 21:18 |
pytałem na DW i całkiem co innego wezmę. Na forach
IuDeX wrote: prof. S. Jonalistów gówno mi pomogli a na darkwarez po kilku minutach. Zaraz napiszę co się dowiedziałem. |
![]() |
![]() |
6 Sep 2009, o 21:25 |
Filip wrote: gówno mi pomogli a na darkwarez po kilku minutach. Zaraz napiszę co się dowiedziałem. A mój post przeczytałeś? ![]() |
![]() |
![]() |
7 Sep 2009, o 08:24 |
![]() |
![]() |
7 Sep 2009, o 17:42 |
![]() |
![]() |
8 Sep 2009, o 17:44 |
IuDeX wrote: Pionner, lub LG. To jaki w nie większej cenie zaproponujesz?? IuDeX wrote: ? To chyba najtańszy GTS250? Najtańszy i najgorszy?? IuDeX wrote: PSU: Fortron FSP400-60GHN 136 zł O Boże, co to za syf?! ![]() Co do firmy to mam dobre opinie, a uciągnie?? IuDeX wrote: Proponowałbym E8400, lecz jeśli wolisz Phenomy, to twój wybór. Intele są droższe i tyle ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)