![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Czy opłaca się odblokować skuter i kupić do niego sportowy tłumik ? |
---|
![]() |
5 Apr 2011, o 16:32 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siemka.
Jestem zadowolonym i szczęśliwym posiadaczem skutera Honda Vision. Niestety jest on locknięty przez co jego v-max to 45 km/h. No co prawda jechałem nim 60 km/h ale to raczej dlatego że miałem bardzo nagrzany silnik i dobry wiatr był. Tak ogólnie to idzie 45-55 ale te 55 to bardzo żadko zazwyczaj trochę ponad 45. Pierwszym pomysłem było zdjęcie blokad , ale jak się dorwałem do waria to ojciec przyszedł i kazał zakładać locka z powrotem , przez co dalej zapieprzam nim tylko 45 ![]() Ale pozwolił mi kupić sportowy tłumik więc tu moje pytanie czy poprawi on osiągi skutera ( chodzi mi o prędkość , a nie przebieg ). Konkretniej chodzi mi o ten tłumik Wtedy bym wywalił pod nieobecność ojca locki , założył tłumik i wmówił bym że to wina tłumika. Co o tym myślicie ? Czy założenie samego sportowego tłumika pozwoli mi wycisnąć nim jakieś 55 km/h ? Czy trzeba koniecznie zdejmować blokady ? Pozdrawiam. [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 5 kwietnia 2011, o 17:37 ] Jak masz blokadę to żaden tłumik nie pomoże ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Apr 2011, o 16:48 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdejmuj locka (tata nie zauważy), zakładaj nowy tlumik i naciągnij dobrze łańcuch to może do 90 sie bujnie ale nie gwarantuje.
|
![]() |
![]() |
5 Apr 2011, o 18:18 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: może do 90 sie bujnie ho ho , ja liczę żeby chociaż 60-70 km/h leciał , przecież on ma tylko 60 na liczniku. Ale zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie do moja do 45 ładnie się zbiera tzn. dobrego kopa ma , a jak patrzyłem na filmiki to niektóre jakoś wolniej się zbierają do 45 , jestem ciekaw dlaczego ? |
![]() |
![]() |
5 Apr 2011, o 19:31 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo są zamulone.
|
![]() |
![]() |
5 Apr 2011, o 19:53 |
shaken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A później wypadki... Nie szalejcie na tych skuterkach.
W momencie jakiegokolwiek wypadku z tego pojazdu nic nie zostaje. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)