Witam Zakupiłem ostatnio telefon na allegro, a kiedyś obiło mi się o uszy że można przez neta sprawdzić czy dany telefon był serwisowany. Jeżeli ktoś może to niech poda ten sposób. Pozdrawiam
Pierwsze słyszę. Że jak się oddaje na gwarancje i że można sprawdzić status naprawy to słyszałem ale żeby sprawdzić przez neta czy był naprawiany to pierwsze słysze
Tak, jak pisał nemo333, NOL jest to NokiaOnline. W zależności od uprawnień może służyć do sprawdzania różnych rzeczy. Głównie jednak chodzi o sprawdzanie oryginalnych kodów produktu, czy telefon ma gwarancję, lub czy był już gdzieś serwisowany. NOL daje też info o update softu poprzez NSU.
gry.lcs.pl Mój blog o projektowaniu i tworzeniu gier.
nigdy nie zagłębiałem się w temat tego nola, jest bo jest. dostęp maja pracownicy nokii, i pewnie pracownicy niektórych leveli w jakimś autoryzowanym centrum serwisowym.
Przepraszam za odgrzebanie trupa, ale być może przyda się ten kod: *#92702689# W systemie Symbian wyświetla On tylko łączny czas połączeń, natomiast w np. s40v6 daje dostęp do "menu serwisowego" czy jakoś tak... Jest w Nim między innymi data produkcji telefonu, data ostatniej wizyty w serwisie itd.