Data globalnej premiery Xiaomi Mi 11

Xiaomi poinformowało, że globalna premiera modelu Mi 11 odbędzie się w formie wydarzenia transmitowanego online. Rozpocznie się ono 8 lutego o godzinie 13:00. Premierę będzie można śledzić na oficjalnych profilach producenta w mediach społecznościowych.
Specyfikacja nowego flagowca chińskiej firmy nie jest specjalną tajemnicą, ponieważ pod koniec grudnia miała miejsce premiera Xiaomi Mi 11 w Chinach. Wciąż nie wiemy jednak, ile trzeba będzie zapłacić za telefon w naszym regionie, a także kiedy pojawi się on w sklepach. Przy okazji globalnej premiery z pewnością poznamy ceny Mi 11 w euro. Możliwe także, że dowiemy się, kiedy flagowiec Xiaomi trafi do polskich sklepów i ile zapłacimy za niego w naszej walucie.
Xiaomi Mi 11 charakteryzuje się m.in. 6,81″ ekranem AMOLED o rozdzielczości 2K. Częstotliwość odświeżania wyświetlacza jest na poziomie 120 Hz. Telefon występuje w wersjach z 8 lub 12 GB RAM-u oraz z 128 lub 256 GB pamięci wewnętrznej. Nie wiemy jeszcze, które warianty będą dostępne na naszym rynku. Procesor w Xiaomi Mi 11 to Qualcomm Snapdragon 888. Smartfon obsługuje 5G i szybkie ładowanie 55 W, ma też głośniki stereo. Wszystko wskazuje na to, że kupując Mi 11 sami zdecydujemy, czy potrzebujemy ładowarki w zestawie, czy też nie.
Źródło: android.com.pl