Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Szansa na samodzielne downgrade softu to ~50% - pamiętam to z jakiegoś forum. O ile s40 łatwo można było zdowngradować, nie wiadomo jak to jest z symbianem.
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
Nie wiem jak wyglada stawianie takiego telefonu ale zawsze mozesz zaniesc telefon do seriwsu i powiedziez, ze po aktualizacji telefon sie po prostu nie wlaczyl.
Ostatnio koledze wgyrwalem ROM'a do G1 i mu padla mobo. Zanieslismy do serwisu z takim wytlumaczeniem i przyjeli bez mrugniecia okiem.
ogólnie jest do zrobienia:) tylko ja bym się zabezpieczył przed przystąpieniem do działania w backupy RPL, Full PM 0-400. jak ci się nie uda idzie postawić ten telefon po dead
eh, czytałem duzo na temat Dovngrade tego teleofnu, i raczej sie tego nie podejme. raz ze to kumpla telefon i nieche mu go uwalic, a dwa podobno moze byc duzo problemow z tym teleofnem (np: nie ładuje sie) moze nokia wypusci aktualizacje do tego najnowszego softa, a jak nie to wtedy bedziemy sie martwić
Ja robiłem downgrade Nokii E51 Jafem z v400 na v300, nie było żadnych problemów. Oczywiście wcześniej backup na wszelki wypadek, ale nie był potrzebny. Nie wiem, jak będzie z 5800, ale powinno być podobnie.