![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6303c] Downgrade z 10.12 do 10.10 |
---|
![]() |
5 Aug 2010, o 12:21 |
verbatim05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Panowie i panie - mam problem.
Otóż zachciało mi się ruskiego softu 10.12. Nieco go przemajstrowałem i wgrałem sobie ikonki z animacją m3g (thx kurupt). Ładnie wszystko chodzi, wgrałem sobie polski lengłedż, dodatkowo sformatowałem sobie pamięć C (telefonu). Uznałem że nie potrzebuję Windows Messenger (który notabene jest w pamięci aktywny non-stop - w końcu to komunikator) ani reszty tego badziewia od Nokii typu Flickr, Share Ovi, Kontakty Ovi itp. Pojawiły się za to dwa następujące problemy - Odtwarzacz i Equalizer. Podczas aktywnego tematu ze zmienioną skórką Odtwarzacza, każde wejście w niego powoduje wyświetlenie komunikatu "Za Mało Pamięci". Muzyka, dalej gra ale wejść do niego się nie da ![]() No i nie działa mi Equalizer...Znaczy nie mogę edytować ustawień w nim ![]() Próbowałem wgrać czystego softa 10.12 bez moich modyfikacji, przywracać factory settings itp. Niestety bez zmian... Chciałbym wrócić do softu 10.10. Czy jest to możliwe za pomocą zwykłego kabla USB ? Jak bezpiecznie zrobić downgrade ? |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Aug 2010, o 12:32 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czym wgrywasz ? Mam nadzieję, że phoenixem w trybie refurbish
![]() Druga sprawa. Downgrade. Jak już to tylko JAFem, ale co do tego istnieje ryzyko uwalenia telefonu. Raz się uda, raz nie. |
![]() |
![]() |
5 Aug 2010, o 13:45 |
Phoenixem w trybie restore user product.
No ale w tym trybie (refurbish) nie próbowałem ![]() OK - a więc spróbuję i się zobaczy EDIT : No faktycznie się udało...Ale po formacie C niestety problemy powracają ![]() Szkoda, z chęcią wywaliłbym te wszystkie zbędne aplikacje...Niestety tylko taką metodę znam ![]() |
![]() |
![]() |
5 Aug 2010, o 14:51 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
verbatim05 wrote: EDIT : No faktycznie się udało...Ale po formacie C niestety problemy powracają Szkoda, z chęcią wywaliłbym te wszystkie zbędne aplikacje...Niestety tylko taką metodę znam No a edycji pliku Content próbowałeś? Możesz wywalić z softu wszystko co niepotrzebne: aplikacje, gry, motywy, tapety, dźwięki. Możesz też dodać fajne rzeczy typu skróty do aplikacji na pulpicie... |
![]() |
![]() |
5 Aug 2010, o 17:09 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A MobiMB? Ostatnio wrzucałem najnowszą ruską wersję, ona chyba obsługuje 6303
![]() |
![]() |
![]() |
5 Aug 2010, o 18:54 |
kimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MB nie daje sobie rady z plikami systemowymi w 6303c. Z edycją CNT możesz spróbować, ale jak kiedyś próbowałem to programy odmawiały posłuszeństwa :-/ Może jeszcze kiedyś spróbuję.
|
![]() |
![]() |
7 Aug 2010, o 15:25 |
kimi280396 wrote: MB nie daje sobie rady z plikami systemowymi w 6303c. Z edycją CNT możesz spróbować, ale jak kiedyś próbowałem to programy odmawiały posłószeństwa :-/ Może jeszcze kiedyś spróbuję. Panowie, czy chodzi wam o programik PPPmod ? Czy tym programem to zrobię ? Szczerze powiedziawszy nie do końca wiem czym to się robi. Poszukam na forum. Dzięki za pomysły ![]() edit : Ha ! Znów byłem blisko - Chodzi o progs Trix. Był razem z PPPmodem ![]() Thx all ![]() |
![]() |
![]() |
7 Aug 2010, o 18:37 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
verbatim05 wrote: Dzięki za pomysły Mam jeszcze jeden, możesz spróbować go jeżeli by Ci się nie udało zmodyfikować content'u. Wgraj MCU i PPM od 10.12, a CNT weź z jakiegoś niebrandowanego, polskiego softu v10.10. Ja tak zrobiłem ze swoją 6300. |
![]() |
![]() |
8 May 2011, o 15:51 |
MrW ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
verbatim05 wrote: Phoenixem w trybie restore user product. No ale w tym trybie (refurbish) nie próbowałem ![]() OK - a więc spróbuję i się zobaczy EDIT : No faktycznie się udało...Ale po formacie C niestety problemy powracają ![]() Szkoda, z chęcią wywaliłbym te wszystkie zbędne aplikacje...Niestety tylko taką metodę znam ![]() A możesz napisać więcej szczegółów jak udało Ci się zejść z 10.12 do 10.10 ? Bo u mnie nie daję rady Phoenixem ani Jafem. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|