Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Witam, rozładował mi się telefon więc go naładowałem zaraz po podłączeniu do ładowarki włączyłem go, przeskakiwała mi godzina w dół, starałem się nacisnąć Akceptuj, ale nie dawało rady zrestartowałem telefon i było ok telefon się włączył wszedłem do menu i ciągle przeskakiwały ikony. Gdy naciskam klawisz w prawo to w menu zmienia się na lewo. I teraz telefony zachowuje się tak jakby ciągle był wciśnięty klawisz w dół. Klawiaturę wyciągałem i to napewno nie jest przez wciśnięty klawisz. Proszę o pomoc nie wiem co się stało. Poniżej zamieszczam filmik.
Wczoraj miałem lekko przemoczone spodnie( z powodu ulewy), ale telefon był suchy, raczej mi nigdzie nie spadł. Czasami wszystko działa, ale nie więcej niż 10 sekund. Nokia 6300 v5.50 I później coś takie jeszcze pisze: RM-217
Hmm to polecam up-date softu, z tego względu że 5.50 był czasem awaryjny. Jeżeli korzystasz z X-Simów/TurboSimów to odpuść sobie aktualizacje bo nie będziesz miał zasięgu.
Ale jeżeli masz simlocka/lub zdjętego BOXem to wgrywaj najnowszego softa przez NSU (raczej nie polecam) albo przez Nokia Phoenix w trybie Refubish?
Jak wgrać softa:
Arty obadaj, FAQ oblukaj, Na drugi raz wiedz, że jak nie wiesz - to Szukaj.
DAWIDEq, musisz zwrócić uwagę na product code za pewnie masz angielski więc musisz wgrać wersję z polskim PC żeby czasem Ci angielskiego menu nie wgrało
@wasiesto, Zwarcie na polach klawiatury (zapewne to miałeś na myśli) nie dałoby takiego symptomu. Jeśli płyta wygląda OK, to nie bawiłbym się z czyszczenie, tylko wymieniłbym ten filtr.
gry.lcs.pl Mój blog o projektowaniu i tworzeniu gier.