by olo320i » 14 Nov 2011, o 13:46
Tak to do noki 2730 classic. soft aktualny to euro latin v10.45 . Co do NSU to pewnie tak to sie skoñczy z tym ze aktualnie nie mam
dostępu do komputera
EDIT 1:
podłaczyłem fona do kompa i za pomocą NSU przeflaszowałem raz jeszcze telefon tym samym softem bo niestety nie znalazło innego, po całej operacji nie widzę żadnej różnicy i wciąż ten sam komunikat podczas instalacji "brak certyfikatów w telefonie lub na karcie sim"
EDIT 2:
przeryłem troche to forum i znalazłem przyczynę moich problemów, i teraz jednym z rozwiązań jest zmiana softu, przyznam szczeże że robiłem juz to bo jak kupiłem tego fona to był on brandowany siecią O2 UK i nie miał polskiego języka i pamietam że samo zmienienie produkt kodu na 0584996 black nic nie dało i ostatecznie wgralem cały soft przez FAR-a sposobem znaleźionym na tym forum i to prawdopodobnie jest problem z brakiem certyfikatów.
Na forum znalazłem rozwiązanie aby zmienić soft i też teraz po 2 latach pojawił sie soft 059B1P5 Black Chrom czyli dokładnie taki jak jest ten telefon i teraz chciałbym sie Was zapytać jak to zrobić żeby było dobrze ?? czy wystarczy że zmienie Phoenix-em produkt kode i wtedy za pomocą NSU zmienię ten soft czy mam to zrobić FAR-em ?? doradźcie mi proszę jak to zrobić najlepiej aby nie było już więcej problemów z tym fonem. Z góry dzięki