![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 36 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[X3-02] ekran główny - "Czekanie" |
---|
![]() |
26 Apr 2011, o 14:57 |
dm1991 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wtajcie.
![]() mam problem z moją Nokią X3-02 Po update oprogramowania przez Nokia Software Updater na ekranie głównym zamiast trzech aktywnych pól są dwa, w jednym jest nieaktywne "Czekanie". resety nic nie dają. ktoś ma jakis pomysł ? ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
26 Apr 2011, o 15:02 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
C3 tak ma gdy skasujemy Społeczności z softu.Ja bym zrobił Refurbisha Phoenixem.Jednak zanim zrobisz,wykonaj kopię zapasową danych.
|
![]() |
![]() |
26 Apr 2011, o 15:20 |
To nie C3 tylko X3-02. I nic poza update softu z 5,60 na 6.00 nie bylo robione, telefon 2 godziny temu do mnie przyjechał.
|
![]() |
![]() |
26 Apr 2011, o 15:28 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dm1991, wiemy że to nie ten sam model, ale często objawy i przyczyny na wielu telefonach się pokrywają. zrób kopię zapasową danych i Refurbish zrób
|
![]() |
![]() |
26 Apr 2011, o 16:39 |
Refurbish takim samym softem od orange nic nie dał.
Wogole nie ma aplikacji społęczności tak jakby Orange ją w wersji 6.00 wycieło.. probuje softa z Playa... edit: Soft z Playa wgrany i wszystko działa. Nawet jest Opera preinstalowana. Orange mialo wycięte wszystkie aplikacje.. ;/ dziękuje! |
![]() |
![]() |
26 Apr 2011, o 16:44 |
najlepiej wgraj najnowszy czysty. Orange niestety tak okraja softy...
|
![]() |
![]() |
24 Jul 2011, o 18:43 |
Kuropatwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
ja również mam te problem. Wgrałam dzisiaj nowy soft i na ekranie pojawił się na jednym z pasków napis Czekanie, przy czym nie mogę go zmienić, ani usunąć. Wgrywałam to samo oprogramowanie od nowa i nie pomogło. Oprócz wgrania nowego softu usunęłam dziś dwa katalogi z telefonu nazwane imgcache i wypełnione plikami z rozszerzeniem .tec (tak pokazywał komputer)/.arc (tak pokazywał telefon). Nie wiem, czy to ma coś wspólnego. Proszę o pomoc. Co do powyższych postów to proszę o wyjaśnienie co to jest "Refurbish Phoenixem" i jak ewentualnie wgrać to "czyste, nie Orangowe oprogramowanie". |
![]() |
![]() |
24 Jul 2011, o 19:14 |
Tutaj masz opisane co i jak: Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Phoenix
|
![]() |
![]() |
24 Jul 2011, o 22:36 |
Po kilkunastu perypetiach wyszło na to, że problem z "Czekaniem" jest tylko w oprogramowaniu z Orange.
Mam nadzieję, że szybko wyjdzie nowa wersja (wiem, że jest już wersja 6.5 w Orange, ale jeszcze nie po polsku)i tam będzie to naprawione. Jeśli nie, to będzie trzeba wrócić do poprzedniej wersji softu. [ Dodano: 24 lip 2011, o 22:36 ] Mam jeszcze pytanie - czy kiedy wgram inne oprogramowanie to stracę gwarancję? |
![]() |
![]() |
25 Jul 2011, o 10:44 |
danger22 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kuropatwa, zależy jakim programem:
Phoenix - Wgranie nowszego softu nie powoduje utraty gwarancji, chyba że zmieniasz product code Nokia Software Updater - Nie, ale słyszałem plotki że czasami potrafi ubić telefon |
![]() |
![]() |
25 Jul 2011, o 23:19 |
Można jakoś sprawdzić, czy product code został zmieniony?
|
![]() |
![]() |
25 Jul 2011, o 23:27 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Product -> Phone Information. Jeśli Product code = Basic production code, to znaczy że nie zmieniony.
|
![]() |
![]() |
26 Jul 2011, o 09:08 |
kondzik32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam mam dokładnie ten sam problem i chciałbym go rozwiazać bez zmieniania softa. aktualizowałem programem nokia pc suite ale mam najnowszą wersje i nie dało sie jej ponownie zainstalowac. kilka razy robiłem przywracanie i nic nie dało. macie jeszcze jakeis pomysły ?
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2011, o 09:57 |
Bez instalacji innego softa niż Orange (bo taki pewno masz, w wersji 6.0) nie dasz rady. Mozesz spokojnie rpobowac, ponoc Nokia nie zwraca na to juz uwagi. Niedługo sam sie o tym przekonam mam nadzieje, bo moja X3-02 musi pojechac do serwisu bo nie mozna w zaden sposob polaczyc jej z komputerem... A mam wgrany content z Playa na telefon z logo orange. Zobaczymy czy przejdzie. ^^
|
![]() |
![]() |
24 Feb 2012, o 15:37 |
Aru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie. Miałem soft 5.40 i zakutalizowałem przez Nokia Software Updater do wersji 6.0. Pojawiło mi się czekanie i nie mogłem tego skasować. Znalazlem wasze forum i wgrałem soft od innego operatora (PLUS GSM) w wersji 7.15 . Przeszkadza mi to troche gdyż w menu mam ikone 'plus.pl' która średnio pasuje do orange'owej kart i simlocka (miałem product code 059f2f1). Co teraz robić? Moge wgrać inne oprogramowanie? Używam zwyklego kabla usb. Downgrade nie można robić?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 36 posts ] Previous topic | Next topic |
|