![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Ekspresowe wyrabianie Certyfikatu (ok. 1min) |
---|
![]() |
22 Jan 2011, o 15:53 |
samara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Tym razem chciałem opisać bardzo łatwą metodę, dzięki której w ekspresowym tempie (ok. 1 min.) można uzyskać własny certyfikat. Od pewnego czasu w internecie dostępna jest podpisana aplikacja XStevedore, którą należy zainstalować w telefonie. Jest to program w języku chińskim, dlatego kolejne czynności pokazuję na przygotowanych zrzutach ekranu. 1. Pobieramy i instalujemy w pamięci telefonu aplikację XStevedore_Loader_signed.sis 2. W folderze Instalacje pojawi się ikonka nowego programu: ![]() 3. Po uruchomieniu aplikacji należy kliknąć w ikonę SISX ![]() 4. Zostawiamy w aplikacji domyślne ustawienia i klikamy w pierwszą linię ![]() 5. Teraz aplikacja zapyta się o punkt dostępu do sieci – wskazujemy właściwy ![]() 6. Zaraz po tym wskazujemy miejsce zapisu dla plików cer i key (można wskazać pamięć telefonu lub kartę pamięci) ![]() 7. Pojawią się okienka do wpisania nazwy plików – najlepiej zostawić domyślne nazwy ![]() 8. Telefon połączy się z siecią i w ciągu kilku sekund pobierze pliki *.cer oraz *.key Program XStevedore można już całkowicie zamknąć. Gotowy certyfikat z kluczem znajdziemy w katalogu MyCert ![]() Quote: Uwaga: Od momentu zainstalowania aplikacji XStevedore do chwili pobrania certyfikatu nie może minąć więcej niż 2 godziny czasu – takie obostrzenie wprowadził autor programu. Jeżeli w trakcie używania programu pojawią się niespodziewanie błędy, to najprawdopodobniej jest to wina połączenia internetowego. W takim przypadku w telefonie zaleca się ustawić domyślne połączenie internetowe, na takie z którego będziemy później korzystać w aplikacji XStevedore. autor opisu: Dariusz Dudziak Przed chwilą testowałem i działa... ![]() Tym certyfikatem można podpisać Hellox'a... |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Jan 2011, o 00:43 |
capricorno69 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jan 2011, o 07:28 |
Dziwne bo u mnie połączył się bardzo szybko tak samo szybko ściągnął plik cer i key...
|
![]() |
![]() |
10 Feb 2011, o 12:45 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie nie działa, jakiś błąd wyskakuje, gdy się łączy z netem. Błąd w konfiguracji raczej nie, bo normalnie internet działa.
[ Komentarz dodany przez: michero: 10 lutego 2011, o 08:16 ] Gdybyś napisał jaki błąd to można się zastanawiać nad rozwiązaniem, a tak to można napisać tylko 'przykro nam' [ Dodano: 10 lut 2011, o 11:45 ] michero, a jak Ci krzaczki przepiszę? [ Komentarz dodany przez: michero: 10 lutego 2011, o 12:15 ] Aha, program po chińsku, w takim razie mój błąd, wybacz;) |
![]() |
![]() |
10 Feb 2011, o 17:26 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To samo o tu ...najszybsza-metoda-na-wyrobienie-certyfikatu-vt10649.htm tylko od 4 punktu bo tam jeszcze jest jak się ustawia połączenie.
Pamiętam jak 2 miesiące temu tą metodą chciałem złamać symbiana w 6120c , bez skutesznie , cert pobierał mi się ok. 30min a miałem jeszcze 25 zł na koncie. |
![]() |
![]() |
10 Feb 2011, o 17:31 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514, to nie to samo bo tu są screeny z s60v5
![]() |
![]() |
![]() |
10 Feb 2011, o 17:35 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: to nie to samo bo tu są screeny z s60v5 ![]() |
![]() |
![]() |
10 Feb 2011, o 17:39 |
rybak wrote: o nie to samo bo tu są screeny z s60v5 chyba Cię głowa boli... czaro1514 wrote: To jest E52 czyli S60v3. Screeny też nie są z E52... Są z E71 lub E72... |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)