Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
W takich pudłach po głośnikach samochodowyc był taki śmiechowy kondensator i coś jeszcze podpięte w obwód głośników. Do czego one mogły być potrzebne/do czego służyły?
[ Dodano: 2009-12-15, 19:01 ] ahaa i tam był taki jeszcze wysokotonowy chyba głośniczek i to do niego i niskotonowego był podłączony kondendator. A ten drui głośniczek to ma 3 styki do podłączenia: pod jednym jest ww. kondensator 4.7uF 50v, pod drugim i trzecim czerwony i czarny kabelek.
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
ahaa, a dało by się w warunkach domowych zrobić filtr dolnoprzepustowy(czy tam zwrotnica nie wiem ), bo mam dwa głośniki niskotonowe a chcę żeby grały jak subwoofer
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
Piszesz w google Palladium hifi Lub Palladium deck i Szukasz Znajdziesz obrazek z tym Wśkaźnikiem wysterowania to się znajdzie model. A jak model to schemat też