![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
Previous topic | Next topic Page 18 of 19 [ 282 posts ] Go to page Previous 1 ... 15, 16, 17, 18, 19 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Elektronika. |
---|
![]() |
7 Mar 2010, o 11:42 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ee!!! podciągnij se kawałek kabla od kompa z molexa, zrób jakieś fajne gniazdko i wtyczkę (napięcie max. 15.4V czyli w sam raz można z linii 12V z kompa drzeć
![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 12:03 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: ee!!! podciągnij se kawałek kabla od kompa z molexa, zrób jakieś fajne gniazdko i wtyczkę (napięcie max. 15.4V czyli w sam raz można z linii 12V z kompa drzeć ![]() ![]() Ta od Molexa sobie podciągnij i podłącz odwrotnie polaryzacje na sile i masie to jak Ci ...... to się pożegnasz z Molexem, rękoma i CPU. Do łba sobie tego Molexa podłącz. "napięcie max. 15.4V czyli w sam raz można z linii 12V z kompa drzeć ![]() |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 12:21 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 15:29 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: ee!!! podciągnij se kawałek kabla od kompa z molexa, zrób jakieś fajne gniazdko i wtyczkę (napięcie max. 15.4V czyli w sam raz można z linii 12V z kompa drzeć ![]() ![]() Po Co takie kombinacje jak wystarczy jakiś prosty zasilacz od pegasusa lub jakieś lampki. Można u ruskich za 5 zł kupić. |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 15:43 |
SileS, o co ci chodziło w tym poście bo za bardzo nie zrozumiałem
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 19:19 |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 20:54 |
Wziąłem lampy ogrodowe
![]() ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 22:24 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: Jak można sprawdzić czy te płytki działają ? podłącz diodę bo żarówka może za dużo bierze przecież baterie ładują się cały dzień więc takie ogniwa słoneczne dużej mocy nie mają(chociaż wydaje mi się że powinna ta żarówka troche żarzyć) a i chyba wiesz że diode musisz podłączyć + do + i - do - bo inaczej nie zaświeci (najlepiej raz tak podłącz a drugi raz na odwrót jak nie znasz biegunowości) |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 22:43 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: Wziąłem lampy ogrodowe ![]() ![]() Pozdro Weź miernik i sprawdź. |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 23:35 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: Made wrote: Ty masz napięcie max 15.4V kurde moduły peltiera mogą dostawać max 15V! Made wrote: Do łba sobie tego Molexa podłącz. Nie da rady nie mam takiego gniazda. A jak włożę go buzi to się nic nie dzieje. Po co te nerwy? ![]() Sam siebie wykluczasz najpierw piszesz "15.4V" potem "mogą dostawać max 15V!" a więc...? A nerwy mnie biorą jak ktoś próbuję pokazać, że się na czymś zna a tak na prawdę nie jest. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 10:05 |
ej wiecie czy PlayStation miała zewnętrzny zasilacz? chodzi o tą:
![]() Bo mam taką płytkę od tej PS i na niej jest transformator i kilkanaście innych rzeczy i nie wiem czy podłączyć ją pod 230V czy może z jakiegoś zasilacza bo nowsze wersje właśnie maiły zewnętrzny zasilacz. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 10:13 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pokaż fotkę tego cuda
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 10:26 |
Chyba ona jest pod 230 bo ma takie charakterystyczne wejście
![]() ![]() No i ten transformatorek ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 10:33 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, to jest na zwykłe 230V. Mi się to wejście kojarzy z magnetofonami takimi starymi
![]() A co z tego będzie? Bombę robisz? ![]() |
Last edited by Kiciock on 28 Mar 2010, o 10:34, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 10:39 |
Chris91 wrote: Mi się to wejście kojarzy z magnetofonami takimi starymi A mi z wtyczką do golarki taty ![]() Chris91 wrote: A co z tego będzie? Bombę robisz? Taa karbidową ze zdalnym zapalinkiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 15, 16, 17, 18, 19 Next Page 18 of 19 [ 282 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)