by Kiciock » 3 Mar 2012, o 14:44
Ja się znam, ale ludzie muszą się nauczyć wyszukiwania wiadomości w internecie, bo informacji jest po prostu ogrom, tylko się nikomu nie chce. Najlepiej podać na tacy
[ Komentarz dodany przez: adrian219: 3 marca 2012, o 13:53 ]Tak, tak, szukajcie w google a znajdziecie. Jednak postaw się na sytuacji człowieka, który szuka rozwiązania w sieci. Piszę na forum, każą mu szukać w google. Szuka w google, najpopularniejsze wyszukania wyświetlają informacje "szukaj w google". Skoro znasz rozwiązanie to warto podać rozwiązanie (nawet w formie strony internetowej). Pomagasz w ten sposób autorowi tematu i autorowi strony/poradnika, ponieważ go promujesz. Częsciej wspominana strona w google = więcej odwiedzin = wyższy wynik wyszukania hasła w wyszukiwarce (oczywiście to nie działa dokładnie na tej zasadzie, ale taki zarys dałem).Bez jaj. Każdy kumaty człek potrafi znaleźć wskazówki posługując się google. Wystarczy poświecić 10min. Bywasz na jakimś dużym forum komputerowym gdzie dany problem przewija się kilkanaście razy dziennie? Zapraszam na chociażby pclab gdzie dziennie zamykanych jest kilkadziesiąt tematów, bo ludzie nie potrafią użyć wyszukiwarki na forum/google.
[ Komentarz dodany przez: adrian219: 3 marca 2012, o 22:37 ]Przecież ja też osobiście zamykam tematy, które mają na celu spytanie się "jak zainstalować softa", skoro mnóstwo poradników na forum. Jednak to nie jest jakiś częsty przypadek + nie zajmujemy się komputerami, więc, według mnie, warto dać to tu, co znasz.