Program pozawala zaszczepic nam swoj telefon przed kradzieza. Po utracie telefonu mozemy usunac pliki ktore sie w nim znajduja, wiadomosci, zdjeica, kontakty, mozemy namierzyc telefon, jestesmy powiadamiani takze o kazdej zmianie karty sim. Wszystko lepiej zobrazuje filmik ktory dolaczam Polecam:
telefon dziala praktycznie na kazdym telefonie!!!!!! nie tylko na symbianie
Moja przygoda z symbianem zaczela sie od Noki 7650, pozniej nabylem n70,e50,n80,n95 8gb ktora przejechal mi samochod, e51, e90, e92 i teraz wkoncu mam moja kochana E52 Uwielbiam symbiana i tyle
proste pobieramy plik z netu na kompa i instalujemy na tel -- pozniej aktywujemy poprzez telefon - niezbedne jest polaczenie internetowe
mozemy tez zainstalowac aplikacje z poziomu telefonu:
1. Otwórz przeglądarkę w telefonie 2. Przejdź do witryny: http://f-secure.mobi 3. Naciśnij opcję „Pobierz rozwiązanie Antitheft” 4. Pobierz oprogramowanie
[ Dodano: 1 lis 2010, o 02:09 ] dodatkowo dla Ciekawych: zainstalowalem ten program, podalem numer telefonu inny niz moj w celu powiadomienia mnie o zmianie karty Sim Aplikacja ta jest otwarta ciagle w procesach, aby ja zamknac trzeba podac unikalny kod ktory podalismy przy konfiguracji - takze zlodziej nie wylaczy sobie programu itp, nie mozna takze go usunac bo ciagle jest w uzyciu
chcialem podkreslic jeszcze ze F Secure jest Finski tak samo jak Nokia :p wiec nic juz nie musze dodawac
Moja przygoda z symbianem zaczela sie od Noki 7650, pozniej nabylem n70,e50,n80,n95 8gb ktora przejechal mi samochod, e51, e90, e92 i teraz wkoncu mam moja kochana E52 Uwielbiam symbiana i tyle
sprawdze to dam znac bo kurcze na filmiku pieknie ladnie pokazuje telefon na mapie
michalsiek wrote:proste rozwiązanie, wchodzicie na zainstalowane aplikacje i bez problemu można program odinstalować...bez podania żadnego kodu nic. Więc nie trzeba geniusza, żeby program wywalić.
crashjack15 wrote:aplikacja WIMP jest o wiele lepsza, i nie da się odinstalować go bez podania kodu wejścia, a po za tym, można ją ukryć w telefonie, i nawet w dodaj/usuń nie będzie nic się wyświetlać, czy w skrótach jej nie będzie, rewelacyjny programik
Witam mam nokie 500 od kilku dni, chce wyłączyć usługe F-secure tylko mam problem z kodem, nie pamietam tego kodu i nie moge wyłaczyc uslugi? czy jest jakas inna mozliwosc zeby wylaczyc ta ochronę bez wpisywania kodu? w opcjach tej ochrony zaznaczylam zeby blokowalo wlozenie innej karty sim niz moja a zmienilam karte i teraz nei moge wlazyc nowej karty bo mnie ten kod blokuje prosze o pomoc kto sie orientuje.
tez tak uwazam tylko nie do konca wiem jak to zrobic zeby bylo dobrze. w instrukcji nie moge znalezc co zrobic aby przywrocic ustawienia fabryczne, na forach tez nikt konkretnie nie pisze...