![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Triki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 4 [ 49 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[S40v3] Foldery obrazkowe na karcie pamięci. |
---|
![]() |
28 Jun 2009, o 11:15 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na karcie pamięci widziałem ikonki takie, jak w Galerii na komórce.
Szukałem długo, a znalazłem przez przypadek. Niestety nie jest tak cukierkowo i do pracy z telefonem przyuczyłem tylko 5 ikon. ![]() Potrzebne (odpowiednio od systemu): * Windows 95 / 98 NIC ![]() * Windows XP / Vista / Seven Znajomość polecenia attrib LUB Instalacja tego programu Instrukcja: 1. Podpinamy telefon kablem w trybie "Przechowywanie danych". 2. Tworzymy katalogi o nazwach (te w znacznikach Code). W przypadku S40v5 i S40v6 w folderze "Extra".
3. Nadajemy im atrybut systemowy. W zależności od systemu: * Windows 95 / 98 Klikamy na folder prawym przyciskiem myszy i zaznaczamy opcje "Systemowy". * Windows XP / Vista / Seven Za pomocą polecenia attrib nadajemy atrybut "Systemowy" LUB Po instalacji programu (link powyżej) klikamy na folder prawym przyciskiem myszy i szukamy opcji "Change attributes". Zaznaczamy opcję "System" znaczkiem "tick" (czyli klikamy dwa razy na pusty kwadracik). 4. Powtarzamy te czynności na każdym z utworzonych folderów. WYNIK: ![]() ![]() Uwaga! Plusem lub minusem całości jest to, że bez komputera nie usuniesz tych folderów (z poziomu komórki nie ruszysz ich). Bezpośrednio działa wyłącznie na S40v3!!! W S40v5 i S60v6 też, ale tylko jako podfoldery katalogu "Extra". Artykuł by: Adrian219 & Kamilloi |
Last edited by pawelooss on 28 Aug 2009, o 12:22, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Aug 2009, o 12:26 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O mój poradniczek
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
6 Aug 2009, o 17:25 |
ziomekthebest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Uwaga! Plusem lub minusem całości jest to, że bez komputera nie usuniesz tych folderów (z poziomu komórki nie ruszysz ich). Ja znalazłem na to dużo łatwiejszy sposób i nie trzeba komputera wszystko z poziomu komórki wystarczy pobra file exploder ,i za jego pomocą utworzyc folder np: predefcollections a następnie w zakładce propeties kliknąc na read-only i opcje i ok następnie zrestartuj fona {nie wchodz w miejsce gdzie utworzyłeś folder tylko odrazu zrestartuj fona} i po zrestartowaniu wejdz w miejsce gdzie utworzyłeś folder a twoim oczą ukarze sie nowa ikonka niestety z zamiast nazwą kolekcja pokarze sie nazwa predefcollections ale i tak sama ikonka będzie inna a po zmianie nazwy folderu niestety ikonka spowrotem staje się normalna .W dodatku w moim sposobie nie trzeba sie trudzic z kłopotem z usuwaniem folderu bo takie foldery da sie normalnie usunąc kilkając opcje i usuń folder .Sprawdzane na noki 6300 . |
![]() |
![]() |
26 Jan 2010, o 13:19 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na nokii 6300 (zwykła karta pamięci) działa w sumie siedem folderów obrazkowych.
*predefthemes *predefgraphics *predefmusic *predeftones *predefvideos *predefgames *predefcollections dodatkowo w folderze "predefgraphics" działają: *predefwallpapers *predefscreensavers Używanie polecenia attrib z wiersza poleceń (w moim przypadku podpięta nokia to dysk G:) attrib +S G:/predefgraphics attrib +S (nadanie atrybutu systemowy) ścieżka_do_folderu |
Last edited by kosmita1993 on 26 Dec 2009, o 11:54, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 12:32 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na 6280 nie działa.
|
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 12:49 |
Filip, musi działać
![]() ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 12:51 |
adrian219 wrote: Filip, musi działać ![]() ![]() Wszystkie dałem, i na pewno atrybut się dodał, bo nie mogłem usunąć. |
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 13:02 |
Dobra szykuje się rewolucja w tym poradniku
![]() ![]() Filip, spróbuj dodać atrybut tym programem lub przez wiersz poleceń ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 14:49 |
adrian219 wrote: Filip, spróbuj dodać atrybut tym programem lub przez wiersz poleceń tak daje![]() |
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 14:52 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219, w nowszych już nie można, więc w starych może również się nie da?
|
![]() |
![]() |
26 Apr 2010, o 21:22 |
pawelooss, co masz na myśli? W nowszych telefonach, czy nowszych softach?
Pozdro [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 26 kwietnia 2010, o 21:28 ] W S40v5 już się tak ponoć nie da, więc może i w starszych od 3110c (np. 6288) nie jest to też możliwe. Teoretycznie nie, myślę że może posiadać inną nazwę folderów, którą trzeba odkryć ![]() |
Last edited by adrian219 on 26 Apr 2010, o 21:35, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
14 May 2010, o 14:12 |
Basu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam! Wiem, że na nokii x3 (s40v6) - Również to działa..
Bawiąc się - zauważyłem, że foldery z komórki są takie same, jak na karcie pamięci tzn (foldery obrazkowe) Tylko, że przez przypadek wszystko usunąłem i nie bardzo wiem "Jakie były to nazwy" Dzisiaj trochę poszperam i poszukam - może się uda.. Pozdrawiam |
Last edited by Basu on 14 May 2010, o 14:54, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
14 May 2010, o 14:48 |
kimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Basu wrote: s60v6 S40v6 jak coś ![]() |
![]() |
![]() |
14 May 2010, o 14:55 |
Basu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kimi280396 wrote: S40v6 jak coś Sorry -Pomyłka z Mojej strony - U mnie również wszystko ładnie działa, tyleże w folderze "Extra" - Tak jak kimi280396 |
![]() |
![]() |
14 May 2010, o 16:36 |
Basu, Extra? Niech ktoś z S40v5 zrobi folder Extra ( też systemowy ) i wsadzi tam wszystkie inne foldery. Zobaczymy czy to działa. Cynk dajcie w tym temacie lub mi na PW.
Pozdro |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4 Next Page 1 of 4 [ 49 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Triki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)