Mam problem. Nabyłem nowy fon. Ale mam dylemat. Po kilku godz. ładowania pojawił mi się komunikat że bateria już jest naładowana i proszę odłączyć ładowarkę? czy mogę odłączyć czy mam zostawić na 12h ?
Baterii tego typu (jakie teraz są w nowych telefonach) nie formujemy. Odłącz ładowarkę, bo trzymanie telefonu 12 godzin na ładowarce nie ma najmniejszego sensu. Jak bateria jest naładowana, to telefon i tak 'odcina' prąd
aaa, no i zły dział wybrałeś
Last edited by davvid on 5 Aug 2010, o 21:17, edited 1 time in total.
Bateria w 5310,5130 jest okropna.Słuchasz,grasz regularnie to ładujesz codziennie.Jeśli dzwonisz esemesujesz to powinna wytrzymać 3-4 dni mi tak trzyma.Nie stresuj się że Ci dali wadliwą baterię albo podróbkę.
Last edited by Pro8850 on 6 Aug 2010, o 10:04, edited 1 time in total.
Pomogłem daj An unexpected error occurred press CTRL+F4
Nokia 5130 XM ma baterie BL-5C 1020 mAh, za to 5310 XM BL-4CT 860 mAH, mój znajomy ma 5310, u niego bateria trzyma 5-6 dni przy częstych rozmowach i słuchaniu muzyki, w mojej 5130 XM to max 24h...
5130 ma migające światła które pobierają więcej energii, 5310 ma czujnik światła i nie ma efektów świetlnych więc raczej będzie pewna różnica w pobieraniu i zużyciu energii
No tu cie muszę kolego zasmucić. Gorszej baterii w nokiach nie widziałem. 5130XM oryginalnie dostaje za mała baterie.jak dla mnie muzyczny telefon powinien dostać o wiele większą baterię. Wiem co mówię, bo sma miałem salonową Xmkę i już po pierwszym tygodniu niezłe rozczarowanie. Rano telefon odłączałem od ładowarki,przez dzień leciała muzyka na słuchawkach,tu jakiś sms,to może 2 krótkie połączenia,wracam wieczorem do domu i już pod ładowarkę,bo telefon płaczę że bateria słaba....