![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Galaxy S6 (edge) vs HTC One M9 - który lepszy? [ankieta] |
---|
![]() |
9 Mar 2015, o 20:36 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Minął już ponad tydzień od dnia, w którym Samsung i HTC zaprezentowali swoje flagowe smartfony na rok 2015. Zapewne zdążyliście się już zapoznać z materiałami promocyjnymi, wideoprzeglądami i pierwszymi wrażeniami, co pozwoliło Wam wyrobić sobie opinię na temat azjatyckich nowości. Która z nich przekonuje Was bardziej? Galaxy S6 i Galaxy S6 edge ![]() Gdybyśmy nowe flagowce mieli oceniać po tym, jak zmieniły się względem poprzedników, Galaxy S6 zostałby bezapelacyjnym zwycięzcą, bo - umówmy się - było co poprawiać. Wyższa jakość użytych materiałów i przyspieszone oprogramowanie to coś, na co fani Samsunga czekali od dawna. Na designie usprawnienia się zresztą nie kończą, bo pod szkłem i aluminium znajdziemy naprawdę imponujące podzespoły. 5,1-calowy ekran Quad HD Super AMOLED, 64-bitowy, ośmiordzeniowy i wykonany w 14 nm procesie litograficznym, Exynos 7420, 3 GB RAM-u LPSSR4 i świetne aparaty uzbrojone w obiektywy o jasności F1.9 to dopiero początek wyliczanki. Na to wszystko dochodzi jeszcze wariant Galaxy S6 edge, który jest pierwszym na świecie smartfonem z ekranem zakrzywionym z dwóch stron, co - przyznacie chyba - wygląda niebanalnie. HTC One M9 ![]() Tajwańczycy podeszli do tematu zupełnie inaczej, bo swojego flagowca zbudowali w myśl zasady "nie naprawiaj tego, co nie jest zepsute". Wzornictwo One'a M9 zostało tylko delikatnie odświeżone względem poprzednika (dwukolorowa obudowa), ale mówimy o poprzedniku, który za swój wygląd i jakość wykonania został nagrodami i pochlebnymi opiniami obsypany. Jednocześnie HTC naprawiło to, co było złe. Aparat główny nie ma już marnych 4 Mpix, bo firma w końcu postawiła na matrycę 20-megapikselową matrycę Sony. Z kolei trudno dostępny przycisk zasilania został przesunięty z górnej krawędzi na boczną i jest teraz lepiej wyczuwalny pod palcami. Poza tym mamy wydajniejszy procesor (Snapdragon 810), więcej RAM-u (3 GB), więcej pamięci wewnętrznej (32 GB) i pojemniejszą baterię (2840 mAh). Wszystkie smartfony bez wątpienia prezentują się świetnie, dzięki czemu w tym roku nie można będzie dokonać złego wyboru. Nie zmienia to jednak faktu, że każdy z nas ma swojego faworyta. Który Wam podoba się najbardziej? Dajcie znać głosując w ankiecie. komorkomania.pl |
Last post |
![]() |
![]() |
9 Mar 2015, o 20:43 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I jeden i drugi ch** warty ;__;
Odgrzewane kotlety, a ludzie maja kisiel w majtkach ![]() Htc One m9 wrote: Poza tym mamy wydajniejszy procesor (Snapdragon 810), więcej RAM-u (3 GB), więcej pamięci wewnętrznej (32 GB) i pojemniejszą baterię (2840 mAh). Czyli dalej bedzie trzymac jeden dzien ![]() |
![]() |
![]() |
9 Mar 2015, o 20:47 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i niestety Galaxy S6 edge będzie droższy nawet od iPhona 6
|
![]() |
![]() |
9 Mar 2015, o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 Mar 2015, o 21:39 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mati91 wrote: Zapewne zdążyliście się już zapoznać z materiałami promocyjnymi, wideoprzeglądami i pierwszymi wrażeniami, co pozwoliło Wam wyrobić sobie opinię na temat azjatyckich nowości. Nie. |
![]() |
![]() |
9 Mar 2015, o 22:43 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mati91 wrote: No i niestety Galaxy S6 edge będzie droższy nawet od iPhona 6 Po dzisiejszej podwyżce cen w AOS ta różnica nie powinna być aż tak znacząca. ![]() Ja wybrałbym klasyczną S-szóstkę. Głównie dlatego, że jakoś nie mogę się przekonać do wygody zakrzywionego ekranu z obydwu stron i prawdopodobnie wersję Edge nie trzymałbym tak pewnie, jak Flat. O M9 nawet nie myślę, bo ten smartfon to synonim odgrzewanego kotleta, a przynajmniej powinien nim być. |
Last edited by jonny on 9 Mar 2015, o 23:10, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 01:15 |
Ernest05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jonny wrote: Mati91 wrote: No i niestety Galaxy S6 edge będzie droższy nawet od iPhona 6 Po dzisiejszej podwyżce cen w AOS ta różnica nie powinna być aż tak znacząca. ![]() Ja wybrałbym klasyczną S-szóstkę. Głównie dlatego, że jakoś nie mogę się przekonać do wygody zakrzywionego ekranu z obydwu stron i prawdopodobnie wersję Edge nie trzymałbym tak pewnie, jak Flat. O M9 nawet nie myślę, bo ten smartfon to synonim odgrzewanego kotleta, a przynajmniej powinien nim być. |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 02:15 |
Różnica polega na tym, że HTC stawia trzeci rok praktycznie na to samo, a Samsung zaczął się zmieniać na lepsze i dostrzegać potrzeby klientów. Tak, kopiuje od innych, ale to mu wyjdzie tylko na dobre.
Aparat w M9 też nie zachwyca (większa matryca to nie wszystko), to już fakt, aktualizacje softu tego nie zmienią, a lagi smartfona nie wypuszczonego jeszcze do sprzedaży można jeszcze spokojnie zniwelować. Nie zrozum mnie źle. Nie kupię Samsunga, to pewne, ale dla mnie One M9 to największe rozczarowanie tego roku. |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 09:01 |
boczek iphone tez odgrzewa. To, ze powiekszy ekran to du** nie urywa, ale htc to juz calkiem w kulki polecialo
![]() |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 18:03 |
boczkens wrote: jonny wrote: O M9 nawet nie myślę, bo ten smartfon to synonim odgrzewanego kotleta, a przynajmniej powinien nim być. Sądziłem, że iPhone bardziej zasługuje na to miano, ale co ja tam wiem. ![]() Jeśli miała to być docinka, bo wg Ciebie jestem fanbojem Apple to jakoś słabo wyszło, w końcu mam iPhone'a 5 już trzeci rok, bo jak na razie nie widzę sensu w zmianie na nowszy model. Wszystkie ostatnie smartfony to w dużej mierze przysłowiowe odgrzewane kotlety, iPhone oczywiście też, ale One M9 bije wszystkie na głowę. Jeśli porównywać iPhone'a z trzech ostatnich lat i HTC One, to nawet nie ma czego porównywa:) Już nawet nie chodzi o samą wielkość ekranu w smartfonach Apple czy zmiany w designie. Touch ID, zdecydowanie lepszy aparat w iP. 6 czy autorski procesor, poprawiany w każdym modelu to tylko część dowodów na to, że jednak Apple trochę bardziej się starało przez te 3 lata, niż HTC (już pomijam nowości w oprogramowaniu). Między innymi dlatego HTC będzie niestety sprzedawać coraz mniej, a Apple pobije kolejne rekordy. |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 18:53 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: boczek iphone tez odgrzewa. To, ze powiekszy ekran to du** nie urywa, ale htc to juz calkiem w kulki polecialo A co powiesz o Sony?[ Dodano: 10 mar 2015, o 17:53 ] Tylko umówmy się, nie bronię HTC, po prostu wkurza mnie ta cała nagonka. Jest tona innych firm, które robią nie takie akcje, a wszyscy się nagle zesrali, że koreańce ch*** zmienili. http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/9380/8033/8117/10554/ Pozdro. |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 18:56 |
Sony tez kosmetyczne zmiany wprowadza w swoich zetkach. Poza ekranem duzo sie nie roznia
![]() |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 20:39 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teraz wszystko klepią na jedno kopyto. Telefony z ubiegłego roku i tak już są na tyle zaawansowane, że na dzisiaj nic lepszego nie wyjdzie (no chyba że ktoś se zwali, do procka szybszego o 100 MHz
![]() nie ważne, czy samsung, htc, sony czy inne gówno. Wszystko to ten sam szajs co w zeszłorocznych modelach [ Dodano: 10 mar 2015, o 19:39 ] bombel201 wrote: Sony tez kosmetyczne zmiany wprowadza w swoich zetkach. Poza ekranem duzo sie nie roznia NICZYM się nie różnią. a nie, czekaj. Mają inne diody powiadomień ![]() |
![]() |
![]() |
10 Mar 2015, o 23:50 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czego jeszcze oczekujecie od nowej wersji flagowca? Macie przecież Interwizję, Eurowizję. Co tam jeszcze można dołożyć?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)