![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Aplikacje » Aplikacje: Symbian » Aplikacje: S60v3 |
Previous topic | Next topic Page 8 of 16 [ 237 posts ] Go to page Previous 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nawigacja] Garmin Mobile XT 6.0.10 + Mapa Polski 2012 |
---|
![]() |
23 Jul 2012, o 13:59 |
przecietny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
panowie a co zrobic gdy wywala bład certyfikatu? tel mam kilka dni wiec jeszcze z symbianem dobrze sie nie zaprzyjaźniłem...wrzucilem tak jak w poradniku pisze ...
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
23 Jul 2012, o 14:07 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
złam system jest o tym w tym temacie na wczśniejszych stronach.
wook wrote: |
![]() |
![]() |
24 Jul 2012, o 20:45 |
yury ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Jeżeli aplikacja Garmin wyświetli komunikat, że mapa jest zablokowana to należy zastosować się do poniższych kroków. Po wygenerowaniu pliku SW.UNL należy utowrzyć plik odpowiadający za odblokowanie mapy (GMAPSUPP.UNL). 1. Z rozwijanej listy u dołu w dziale "Select Map Product" wybieramy "<Custom Map Product>". 2. W oknie, które się nam pojawiło należy wpisać 2563 (jako MapID). 3. Klikamy na OK a następnie "Generate" (przy samym dole, obok Exit). 4. Kopiujemy wartość z linijki "Your map unlock code". 5. Wklejamy do Notatnika Windows i zapisujemy w folderze Garmin pod nazwą GMAPSUPP.UNL na karcie pamięci telefonu. Zrobiłem tak i po wejściu w garmina, nie ma żadnej mapy oraz pisze mi w prawym dolnym rogu małymi literkami "no map". Sciągnąłem wersje Polski wycięta z CNE 2013.10 NT i nadal to samo. Po wejściu w narzędzia/ zarz. moimi dan./zestaw map pokazuje niby aktualną wersje mapy jaka jest w fonie ale jej nie widzi. Dopiero odpaliła się mapa z ump.waw.pl... Ktoś wie, dlaczego nie widze oryginalnych map? |
![]() |
![]() |
24 Jul 2012, o 22:21 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W poradniku testowaliśmy wersję mapy z 2012 a nie z przyszłości a więc bądź łaskaw i też tą pobierz bo możliwe, że wer. z 2013 roku nie jest odblokowana.
|
![]() |
![]() |
25 Jul 2012, o 09:52 |
kiko80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tu masz program dzięki któremu odblokujesz mapkę. Uruchom wskaż mapę i czekaj potem nie będziesz musiał generować żadnego kodu
PS. Nie pokaże żadnej mapki póki nie złapie gpsa. [ Komentarz dodany przez: sieman0: 25 lipca 2012, o 10:30 ] Linki kodujemy w ramki CODE. |
![]() |
![]() |
25 Jul 2012, o 23:02 |
yury ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DZIEKI kiko80!!
oczywiscie probowalem tez na oryginalnej z 2012. Quote: PS. Nie pokaże żadnej mapki póki nie złapie gpsa. Myslisz ze w tym szalenstwie jest metoda...?? ![]() Sprawdze to. Natomiast ump.waw.pl moglem od razu obejrzec bez włączonego GPSa... |
![]() |
![]() |
26 Jul 2012, o 07:53 |
kiko80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy jest hmmm napewno nie trzeba szukać fid i generować kodu odblokowującego
![]() |
![]() |
![]() |
26 Jul 2012, o 10:01 |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale żeby zobaczyć mapę w aplikacji Garmin musisz skalibrować nadajnik GPS czyli wyjść na otwarty teren i czekać aż telefon złapie sygnał wtedy przejdź do opcji Zobacz mapę i dowiesz się czy już wszystko działa prawidłowo.
|
![]() |
![]() |
31 Jul 2012, o 11:01 |
przech ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Ja mam nieco mieszane uczucia i kilka wątpliwości co do tej nawigacji. Część z nich wynika być może z braku kompatybiloności z moim telefonem (Nokia C7), część z mojej niewiedzy (tutaj proszę o pomoc użytkowników). Ale do rzeczy: 1) Instrukcja jest przygotowana świetnie i pozwala w szybki i łatwy sposób zainstalować mapę. 2) Niestety, na mojej Nokii C7 mapa chodzi dość wolno i skowowo (w porównaniu do Nokia maps czy map google). 3) Żeby zmusić klawiaturę ekranową do działania, trzeba (gdy pojawi się okno wpisywania), zminimalizować program (czerwona słuchawka) i wznowić go. Całkiem uciążliwa procedura. 4) W trybie "Zob. mapę" nie mogę przesuwać ekranu, nie działa też (w tym trybie) powiększanie/zmniejszanie skali przez "szczypanie" ekranu. 5) Mapa jest moim zdaniem mniej czytelna i estetyczna, niż te wspomniane wyżej. 6) Najbardziej zależało mi na możliwości wgrania śladu lub przygotowanych map. Wrzuciłem więc mapę wielkopolski do katalogu Garmin (właściwie to podmieniłem tą z pierwszego posta, bo miała tą samę nazwę, co mapa polski 2012) i nic. Następnie umieściłem tam obie (zmieniłem nazwę mapy wlkip. na GMAPASUPP1.IMG ) i nic. Próbowałem wrzucić też ślad (go katalogu "GPX"), ale też nie działa. Jeśli ktoś mi pomoże, to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
31 Jul 2012, o 11:42 |
![]() |
![]() |
2 Aug 2012, o 11:07 |
businessman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da sie tego garmina zainstalowac na pamieci telefonu? Jak to zrobic skoro nie pyta sie gdzie instalowac? Mapy oczywiscie na karcie by byly. Ciagle pokazuje sie czy uruchomic jak odlanczam tel w trybie transferu danych.
|
![]() |
![]() |
2 Aug 2012, o 13:06 |
businessman, aby się tego pozbyć zaatosuj to
lysyosw wrote: Zmienić nazwę pliku CardRunner.RSC na CardRunner.RSC.bak w lokalizacji E:\Resource\plugins u mnie działa |
![]() |
![]() |
2 Aug 2012, o 14:24 |
businessman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzieki. Komunikat nie wyskakuje. Ale jak zainstalowac garmina na pamieci telefonu?
|
![]() |
![]() |
2 Aug 2012, o 14:36 |
businessman wrote: Ale jak zainstalowac garmina na pamieci telefonu? po co? Ja bym spróbował poprzez przeżucenie instalki do pamięci telefonu, wyjęciu karty pamięci i instalacje. |
![]() |
![]() |
2 Aug 2012, o 15:24 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po co instalować na telefonie?
W sumie to niby się da, spróbuję przerobić instalkę żeby wrzuciła na pamięć telefonu wszystko ale nie wiem czy będzie działać w ten sposób. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16 Next Page 8 of 16 [ 237 posts ] Previous topic | Next topic |
|