![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5230XM] Gdy gram na dotykowym telefonie nie wyświetlają mi się litery i liczby. |
---|
![]() |
8 Apr 2011, o 20:17 |
BoutiQ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam pewien problem dotyczący Nokii 5230 Xpress Music.
Otóż gdy gram w gry które są przeznaczone na telefon posiadający klawiaturę ( czyli te nie na telefony dotykowe ), zawsze mam problem z graniem ponieważ, nie wyświetlają mi się litery i liczby ( same strzałki + A,B,C,D [nie wiem co to znaczy] ). Chciałam się zapytać czy da się to jakoś zmienić np. w samsungach jest taka opcja. Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję. |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Apr 2011, o 20:40 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BoutiQ, to jest wirtualna klawiatura do sterowania w grze. Może być tylko w grach Java, spora ich część w rozdzielczości 360x640 nie wymaga jej używania. Śmiało możesz ją wyłączyć:
Menu >> Ustawienia >> Menedżer aplikacji >> Zainstalowane aplikacje >> [wybierz odpowiednią pozycję] >> Opcje [jako lewy przycisk wyboru] >> Zestaw ustawień >> Klawiatura ekranowa >> Wyłącz |
![]() |
![]() |
8 Apr 2011, o 21:02 |
Wydaje mi się ,że powinnam jeszcze dodać ,że te gry są trochę mniejsze niż rozdzielczość mojego telefonu...(ok. połowy ekranu).
Ściągam niestety takie z powodu braku rozdzielczości gier które mnie interesują. Dlatego nie mogę wyłączyć klawiatury ponieważ w te "mniejsze" gry gra się na telefonach NIE dotykowych. Chyba trochę namieszałam... ![]() |
![]() |
![]() |
8 Apr 2011, o 21:26 |
BoutiQ, zrozumiałem. Po prostu uruchamiasz gry pod mniejszą rozdzielczość niż rozdziałkę ekranu telefonu (360x640), np.: 240x320, 128x160, itp. I dlatego właśnie takie gry nie są na całym ekranie Nokii 5230 tylko na jej części. Oczywiście telefony z takimi rozdzielczościami z reguły nie posiadają ekranów dotykowych dlatego właśnie one ich nie wspierają (więc w takich grach nie możesz korzystać z ekranu dotykowego).
|
![]() |
![]() |
8 Apr 2011, o 23:09 |
Dziękuję za pomoc. Rozumiem ,że nic nie można zrobić.
|
![]() |
![]() |
8 Apr 2011, o 23:10 |
BoutiQ, możesz grać przy pomocy tej wirtualnej klawiatury. Albo sama poszukaj wersji 360x640 albo zapyta się o nią na forum.
|
![]() |
![]() |
9 Apr 2011, o 11:43 |
Nie, nie chodzi mi tylko o to ,że na tych grach z mniejszym ekranem mogę grać tylko po prostu np.
samsungi DOTYKOWE mają taką opcję ,że można włączyć klawiaturę z literami, cyframi + zwykłe strzałki. Nie da się ściągnąć jakiejś aplikacji która ,że tak powiem "doda klawiaturę na ekranie", do tych gier na telefony NIE dotykowe ? |
![]() |
![]() |
9 Apr 2011, o 14:57 |
BoutiQ, no przecież Nokie dotykowe mają taką wirtualną klawiaturę do sterowania. Już Ci pisałem jak ją wyłączyć dla danej gry:
jojo87 wrote: Menu >> Ustawienia >> Menedżer aplikacji >> Zainstalowane aplikacje >> [wybierz odpowiednią pozycję] >> Opcje [jako lewy przycisk wyboru] >> Zestaw ustawień >> Klawiatura ekranowa >> Wyłącz Wystarczy, że wybierzesz "włącz" i już ją masz. |
![]() |
![]() |
9 Apr 2011, o 17:51 |
Wyłączyłam to nie można w ogóle nic nacisnąć...
|
![]() |
![]() |
9 Apr 2011, o 18:09 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BoutiQ wrote: Wyłączyłam to nie można w ogóle nic nacisnąć... Ale masz to włączyć, żeby klawiatura była... |
![]() |
![]() |
10 Apr 2011, o 18:37 |
Włączyłam i nadal ten problem ;/
|
![]() |
![]() |
17 Apr 2011, o 21:48 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znaczy , że nie wyskakuje Ci klawiatura ? Masz strzałki i musi działać.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|