![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Własne recenzje » Recenzje aplikacji i gier |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 1 post ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Recenzja gry] Ghost Recon - Future Soldier |
---|
![]() |
12 Aug 2012, o 22:04 |
Skillet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Po roku nieobecności po oficjalnej zapowiedzi, w końcu dane jest nam odpalić Ghost Recon'a na telefonie. Czy Gameloft przystało na starych schematach, a może to kolejny gniot - jak niektórzy uważają - zabijający niepotrzebnie czas? No cóż, to wy zdecydujecie czy warto odpalić ten tytuł. A ja mam wam pomóc. Drużyna Ghost Recon Mówiąc krótko, naszym oczom ukazuje się kilkuosobowy oddział tzw. "duchów" po odpaleniu tego cacuszka w javie. Przyznaję że na mojej nokii recenzowana gra robi mega świetne wrażenie! Ale przejedźmy do konkretów i zacznijmy od początku. Naszym zadaniem jest przywrócenie porządku w opanowanym przez ultranacjonalistów kraju. Fabuła jest świetna, ale jej nie zdradzę, bo dodaje tylko efektu podczas rozgrywki. Wyposażenie Do naszej dyspozycji należy 3 ziomalskich przyszłych żołnierzy (ang. Future Soldier) z którymi przechodzimy dalsze misje, momentami również nam pomagają. Do naszego wyposażenia wchodzi dokładnie 5 technicznych gadżetów. A jest to latający dron który służy do penetrowania najbliższego otoczenia, ograniczona czasowo niewidzialność, mina dźwiękowa ogłuszająca wrogów na dłuższą chwilę, gogle podczerwieni pozwalające dojrzeć wrogów w jasnych barwach (dosłownie), oraz cacuszko mianowane skrótem EMP - a to cudo powoduje spięcie w maszynach karabinowych, sprawiające że strzelają nie do nas - a do wrogów. Plus jeszcze mamy osobiste granaty, tylko niestety gdy ktoś w nas je rzuci, nie możemy ich odrzucić. Jednak pocieszmy się myślą, że w tej grze trupy nie znikają! W końcu ![]() Misje i wrogowie Będziemy się przedzierać przez osiem piekielnie trudnych misji, ale tylko gdy włączymy Tryb Trudny, he he ![]() Szkoda że nie wpasowała się choćby dzisiątka misji, więc pozostaje nam ubolewać i zastanawiać się dlaczego twórcom zabrakło pomysłu na dłuższą o 2 etapy fabułę. Misje ogólnie wypadają nieźle, więc idziemy dalej. Wrogowie są różnorodni, w kilku momentach przychodziły mi na myśl talibowie. Są dobrze odwzorowani i to się szanuje. Ich wyposażenie jest kiepściutkie, jeśli chodzi o broń ręczną - bo tylko zwykły karabin maszynowy i granaty. Jednak zmierzymy się z lodołamaczem na antarktydzie oraz czołgach w misjach typu "jedź i strzelaj aby przetrwać". Misje i wrogowie otrzymują ode mnie duży + Grafika i dźwięk Graficznie Gameloft stoi w miejscu, aczkolwiek nie jest źle - bo mogło być gorzej... chociaż to głupie porównanie. Dźwięk jest za to prze-oryginalny! Zaskoczyły mnie efekty dźwiękowe - są naprawdę bardzo realistyczne. Chociażby gdy pchniemy wroga nożem w plecy. A całość składa się na dość przyzwoitą nawalankę na ekranie telefonu. Ale czy wam to odpowiada...? Plusy - fabuła - efekty dźwiękowe - wyposażenie bohatera - trupy nie znikają + efekty krwi Minusy - tylko 8 misji - tylko 2 rodzaje przeciwników - dla niektórych może być schematyczna rozgrywka Ocena końcowa: 8+ |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 1 post ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Własne recenzje » Recenzje aplikacji i gier |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)