![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Serwis sprzętu |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5200 & 5300] Głośnik - największa wada telefonu. |
---|
![]() |
19 Apr 2009, o 20:16 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli głośnik nie gra należy:
1. Zdjąć tylną klapkę od Baterii. 2. Odnaleźć głośnik (Co nie jest trudne) ![]() 3. Dmuchnąć w głośnik, ale bez przesady! Wiele osób twierdzi że to pomaga. Jeżeli ten sposób nie działa to: 1. Na jakiś czas kawałek kartki lub tekturki włożyć od boku głośnika. 2. Zakryć tylnym panelem. Następny sposób: 1. Rozkręcamy telefon. 2. Dostajemy się do głośnika. 3. Spirytusem i wacikiem ostrożnie czyścimy styki. 4. Lekko podginamy styki. 5. Skręcamy telefon. Dość ryzykowny sposób: 1. Sprawdzamy czy korpus trzyma się slider'a. 2. Jeżeli nie to znaczy że mamy pęknięte zaczepy. 3. Idziemy po kropelkę itp./itd. 4. Kleimy korpus ze slider'em. Jak i to nie pomoże a mamy gwarancje to nie ma wyjścia: 1. Pakujemy zestaw do pudełka (Telefon, ładowarka itp...) 2. Wpakowujemy się w samochód albo inny pojazd. 3. Jedziemy tam gdzie zakupiliśmy telefon. 4. Oddajemy na gwarancje. Jak na razie innego sposobu nie znam, lecz jak ktoś coś się znajdzie to pisać ![]() PS: Wszystkie opisane rady są sprawdzone przez użytkowników innego forum lecz nie biorę za uszkodzenia telefonu. Tut zrobiony przeze mnie, z innego forum tylko zebrałem informacje. Artykuł autorstwa Filip z n5200.yoyo.pl czyli mojego ![]() |
Last edited by Filip on 3 Oct 2009, o 12:42, edited 4 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
28 May 2009, o 19:12 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Parę osób twierdziło, że przedmuchanie głośnika zwykłą suszarką pomogło.
![]() |
![]() |
![]() |
28 May 2009, o 20:18 |
*Razor* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam lepszy sposób któremu każdemu na pewno pomoże walnąć w tylną obudowę tam gdzie głośnik tylko
lekko ręką nie młotkiem ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jul 2009, o 15:50 |
emdozet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
albo uciskając, odpowiednio zwiększając i zmniejszając siłę nacisku na telefon
![]() |
![]() |
![]() |
21 Aug 2009, o 19:28 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To ja teraz racjonalnie uzasadnię, lub zbesztam wasze wypowiedzi
![]() Metoda na dmuchanie: Dmuchnięcie w głośnik skutkuje, ale tylko jeśli usterkę powoduje jego zabrudzenie. To samo tyczy się suszarki, a której pisze admin. Metoda na papier Chodzi tu o dociśnięcie buzzera do styków. Działa tylko, jeśli problemem są styki, a nie poluzowana obudowa. Metoda na rozbieranie Chodzi o to samo co wyżej, tylko trzeba rozebrać telefon i jest trochę inteligentniejszym rozwiązaniem. Metoda na klej Jeśli masz gwarancję, to już jej nie masz ![]() Metoda na kierowcę Patrz wyżej |
![]() |
![]() |
29 Sep 2009, o 18:36 |
Mafiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mój głośnik czasami gra a czasami nie. Co poradzicie zrobić??
|
![]() |
![]() |
29 Sep 2009, o 18:46 |
*Razor* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A moja nokia już się psuje (Edit: Nie trzeba przeklinać, żeby coś napisać.)
Dość ryzykowny sposób: 1. Sprawdzamy czy korpus trzyma się slider'a. 2. Jeżeli nie to znaczy że mamy pęknięte zaczepy. 3. Idziemy po kropelkę itp./itd. 4. Kleimy korpus ze slider'em. mam ten problem znaczy to nie problem bo jak sleję to działa ale za pare dni to się odkleja i trzeba cyfry dociskać ![]() ![]() |
Last edited by *Razor* on 29 Sep 2009, o 18:47, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
29 Sep 2009, o 19:01 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*Razor*,
Kup nowy panel i po sprawie jeśli zależy ci na telefonie ![]() |
![]() |
![]() |
30 Sep 2009, o 15:41 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88, nie wiem czy w 5200 to się opłaci.
|
![]() |
![]() |
30 Sep 2009, o 20:01 |
Mafiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To co mi radzicie?? Jak nie gra to musze docisnąć, albo # wciśnąć.
|
![]() |
![]() |
30 Sep 2009, o 21:06 |
e-media ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla mnie motoda z klejeniem a potem odsyłanie na gwarancje to krótka piłka. Używam mojej ulubionej pięczątki anulowano gdy tylko zobacze delikatną ingerencje osób trzecich.
![]() |
![]() |
![]() |
19 Apr 2011, o 11:53 |
coloit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam mam problem z n95 a mianowicie jak rozmawiam to strasznie przerywa zez słychać co mówię a raz nie jak podłącze zestaw słuchawkowy jest to samo pomorze ktoś
|
![]() |
![]() |
19 Apr 2011, o 15:08 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Radzę zacząć od nauki ortografii, potem zobaczyć w jakim dziale piszesz, ponieważ 5200&5300 nie mają wiele wspólnego z N95, potem możemy zacząć pomagać...
|
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 11:56 |
EriX05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli to pomoże to napiszę u mnie w noki 5300 raz tak miałem że po 1 godz nie użytkowania głośnika nie działał no to walnąłem go o rękę i działał normalnie
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Serwis sprzętu |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)