![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Tablety & Gadżety |
Previous topic | Next topic Page 2 of 3 [ 33 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida |
---|
![]() |
18 Aug 2012, o 14:44 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Błąd ten też wyskakuje, gdy próbujesz instalować aplikację pod nowszą wersję Androida.
|
Last post |
![]() |
![]() |
21 Aug 2012, o 18:29 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobra jak zrobić na każdym ekranie inną tapetę? bo mnie już szlag trafia od tego androida. Na symbianie to po prostu wrzucałem prezentacje na fona (nawet po hr) i wszystko od razu działało a na androidzie trzeba doinstalować dodatkowy program, personalizacja jaka personalizacja żeby domyślnie nie było opcji ustawienia na każdym ekranie innej tapety (na symbianie belle jest to możliwe) menadżer aktywnych procesów? nie widzę w systemie dobrego, możliwości internetowe? nie stwierdzam co to za system do internetu skoro nie obsługuje ad-hoc? w skrócie chyba sprzedam tablet i kupie sobie n8. a tablet jeżeli jakiś w przyszłości jeszcze kupie to będzie iPad bądź coś na W8
|
![]() |
![]() |
21 Aug 2012, o 20:05 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znajdz aktywna tapete z opcja na kazdy ekran inna.
po co manager procesow? android nie potrzebuje czegos takiego, wszystko dziala w tle a jak jest potrzeba pamiec to sam sobie pozamyka zbedne aplikacje adhoc to akurat kwestia sprzetowa i konfuguracyjna, jedne je obsluguja a inne nie, np w X8 mozna to odblokowac w pliku konfiguracyjnym wifi ![]() |
![]() |
![]() |
21 Aug 2012, o 20:22 |
![]() |
![]() |
21 Aug 2012, o 21:16 |
nemo333 wrote: znajdz aktywna tapete z opcja na kazdy ekran inna. ja jak kupuje urządzenie to chce mieć funkcje fabrycznie dostępne nemo333 wrote: po co manager procesow? android nie potrzebuje czegos takiego, wszystko dziala w tle a bateria znika w expresowym tępie nemo333 wrote: a jak jest potrzeba pamiec to sam sobie pozamyka zbedne aplikacje według mnie za późno nemo333 wrote: adhoc to akurat kwestia sprzetowa i konfuguracyjna, jedne je obsluguja a inne nie, np w X8 mozna to odblokowac w pliku konfiguracyjnym wifi ![]() a gdzie jest ten plik? Może mi też się uda odblokować tą funkcje. Ciekawe w której wersji Androida poprawią dodadzą te funkcje o których pisałem. Wtedy ten system będzie jakąś alternatywą dla "przestarzałego" symbiana. Nie dziwie się czemu wodnik tak hejtował androida. Do funkcji biurowych (pliki offica) jest już lepszy Windows Phone w którym w zestawie jest jeszcze szybki interfejs. Teraz wiem jaki błąd bym zrobił kupując fona z androidem zamiast E5. |
![]() |
![]() |
21 Aug 2012, o 22:32 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wook wrote: ja jak kupuje użądzenie Rozumiem, że z wieloma słowami możesz mieć problemy, ale bardzo często używasz tego słowa i ciągle robisz ten sam byk. To już bym przynajmniej zakuł to jedno konkretne słowo, aż weszłoby mi to w krew. I miałbym satysfakcję, że piszę lepiej. ![]() wook wrote: a bateria znika w expresowym tępie Bo na czymś trzeba oszczędzić, konstruując tabletowy szrot. wook wrote: według mnie za późno Jeśli dostępne jest 512 MB RAM-u, to lepiej niech system go używa, niż miałby na pokaz wymuszać działanie na minimum. wook wrote: Do funkcji biurowych (pliki offica) jest już lepszy Windows Phone w którym w zestawie jest jeszcze szybki interfejs. No bo korzystałeś z E-series, gdzie rachityczny ale jednak pakiet biurowy był domyślnie wbudowany. wook wrote: Ciekawe w której wersji Androida poprawią dodadzą te funkcje o których pisałem. No właśnie niedawno Google przejęło Quickoffice z Symbiana, to można na coś takiego liczyć. ![]() |
![]() |
![]() |
22 Aug 2012, o 22:37 |
dobra poczytałem trochę na temat tego taba i zastanawiam się nad powiększeniem pamięci ram do 1GB myślicie że warto? Z tego co czytałem ludzie są zadowoleni.
|
![]() |
![]() |
22 Aug 2012, o 22:42 |
Że niby jak powiększyć pamięć?
|
![]() |
![]() |
22 Aug 2012, o 22:59 |
nemo333 ciężko wpisać w google? dokładnie pierwszy link
|
![]() |
![]() |
22 Aug 2012, o 23:26 |
Jak umiesz/ masz kogoś kto Ci to zrobi- to JA bym robił
![]() |
![]() |
![]() |
22 Aug 2012, o 23:29 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzeba doinstalować apke, ojej
![]() Na Symbianie jak trzeba coś doinstalować to byłoby OK, SPOKO. CO TO ZA PROBLEM. A tutaj płacze ![]() Kup szajs, narzekaj na baterie, bo system ![]() A co z tą pamięcią? Rajcują Cię wysokie liczby przy pozycji "wolna ilośc"? Na Androidzie jest SWAP. Poczytaj o tym i pomyśl jak to może działać. Korzysta z RAMu, bo może. wook wrote: Ciekawe w której wersji Androida poprawią dodadzą te funkcje o których pisałem. Wtedy Które? |
![]() |
![]() |
22 Aug 2012, o 23:52 |
IuDeX wrote: Trzeba doinstalować apke, ojej ![]() Na Symbianie jak trzeba coś doinstalować to byłoby OK, SPOKO. CO TO ZA PROBLEM. Chodzi o to że na symbianie nie trzeba w sumie doinstalowywać dodatkowych appów do obsługi chodźby tych głupich prezentacji. I da się używać fona zaraz po wyjęciu z pudełka. IuDeX wrote: Kup szajs, narzekaj na baterie, bo system nie narzekam tylko stwierdzam że to mogło by być lepiej zorganizowane. IuDeX wrote: A co z tą pamięcią? Rajcują Cię wysokie liczby przy pozycji "wolna ilośc"? nie, ale pare razy doszedłem do krytycznego minium przy którym system niemiłosiernie zwolnił i zamknoł mi przeglądarke pomimo że jej używałem. IuDeX wrote: Na Androidzie jest SWAP. Poczytaj o tym i pomyśl jak to może działać. Korzysta z RAMu, bo może. poczytam ale nie dzisiaj. IuDeX wrote: Które? pisałem te które teraz wymagają dodatkowej instalacji. [ Dodano: 22 sie 2012, o 23:52 ] pozwole sobie też przytoczyć wypowiedź z innego forum Maniiiek wrote: Zacznijmy od tego, że Symbian operia swoje działanie głównie na GPU. Stąd nie potrzebuje wydajnego procesora a wydajnego układu graficznego. A i tak ma mniejsze wymagania sprzętowe ze względu na lepszą optymalizacje systemu. Co do różnic to Symbian jest systemem bardziej kompletnym. Czysty Android pozbawiony jest wielu podstawowych aplikacji, a i nakładki od producentów mają swoje braki. Inaczej też wygląda sprawa zarządzania aplikacjami i danymi. Miłym akcentem w Symbianie jest to, że budzik działa nawet przy wyłączonym urządzeniu. W Androidzie każda funkcja to tak na prawdę osobna aplikacja która w każdej chwili może się zawiesić. Symbian sprawia wrażenie systemu bardziej złożonego. W Symbianie podstawową funkcją jest dzwonienie. W Androidzie jest to jedna z wielu aplikacji. Systemy te cechuje zupełnie inna filozofia działania i obsługi. |
Last edited by wook on 23 Aug 2012, o 08:55, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
23 Aug 2012, o 00:02 |
wook, Android jest praktycznie jak Windows. Okrojonym do bólu systemem który jest w pełni konfigurowalny i dostosowywalny. To ty decydujesz jakie aplikacje chcesz, google daje jedynie podstawowe aplikacje które potrzebne są do podstawowego korzystania z telefonu a reszte kompletujesz sam. Dobre rozwiązanie, ja w S60 zwykle ukrywam conajmniej 20 ikon w menu bo nie używam danych programów
![]() Do tego Andrzej radzi sobie dobrze niezaleznie od tego ile masz RAM. czy 512 czy 256 to on i tak działa dobrze. A jak mu brakuje to pozamyka sobie aplikacje których nie potrzebuje mieć włączonych w tle. Troche inna filozofia jak w Symbianie czy Windowsie ale sprawdza się idealnie ![]() |
![]() |
![]() |
23 Aug 2012, o 00:11 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
23 Aug 2012, o 07:55 |
nemo333 wrote: jedynie podstawowe aplikacje które potrzebne są do podstawowego korzystania z telefonu tak akurat dobry menadżer zadań powinien być bo jak wchodze w ten ichni to wyświetla mi wszystkie aplikacje które były uruchomione, i np. Zamiast szybko przełoczyć się z opery na menadżer plików czasem trzeba przebić się przez kilka programów (szybsze jest wyjście na pulpit i włączenie menadżera z doku). nemo333 wrote: Dobre rozwiązanie, ja w S60 zwykle ukrywam conajmniej 20 ikon w menu bo nie używam danych programów widzisz ja ukrył bym raptem kilka zbędnych typu: galeria, odtwarzacz muzyki, aplikacje od portali społecznościowych, wszystkie aplikacje ovi, share online, menadżer plików. Ale jak się wyjmuje fona z pudełka to niektóre mogą się przydać. nemo333 wrote: Do tego Andrzej radzi sobie dobrze niezaleznie od tego ile masz RAM. czy 512 czy 256 to on i tak działa dobrze. sam system może tak ale dotakowe aplikacje.. nemo333 wrote: A jak mu brakuje to pozamyka sobie aplikacje których nie potrzebuje mieć włączonych w tle. on nie potrzebuje czy ja bo jak dla mnie nie radzi sobie dość dobrze z tym (czytaj zamyka mi aplikacje z których akurat korzystam) nemo333 wrote: Troche inna filozofia jak w Symbianie czy Windowsie ale sprawdza się idealnie ![]() widzać ja przyzwyczajiłem się do symbiana i jego filozofii |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Next Page 2 of 3 [ 33 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Tablety & Gadżety |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)