Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 2 of 3 [ 33 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Print view
Write comments Post new topic

Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 18 Aug 2012, o 14:44

Male - Friend  Posts/Topics1303/61  Reputation point 1244 
Offline  Profile   
Windows 7 Chrome
Błąd ten też wyskakuje, gdy próbujesz instalować aplikację pod nowszą wersję Androida.

Last post
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 21 Aug 2012, o 18:29

Male - Friend  Posts/Topics2604/346  Reputation point 1585 
Offline  Profile  WWW   
Windows Vista Opera
dobra jak zrobić na każdym ekranie inną tapetę? bo mnie już szlag trafia od tego androida. Na symbianie to po prostu wrzucałem prezentacje na fona (nawet po hr) i wszystko od razu działało a na androidzie trzeba doinstalować dodatkowy program, personalizacja jaka personalizacja żeby domyślnie nie było opcji ustawienia na każdym ekranie innej tapety (na symbianie belle jest to możliwe) menadżer aktywnych procesów? nie widzę w systemie dobrego, możliwości internetowe? nie stwierdzam co to za system do internetu skoro nie obsługuje ad-hoc? w skrócie chyba sprzedam tablet i kupie sobie n8. a tablet jeżeli jakiś w przyszłości jeszcze kupie to będzie iPad bądź coś na W8
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 21 Aug 2012, o 20:05

Male - Sponsor  Posts/Topics9190/98  Reputation point 6525 
Offline  Profile 
Android Opera
znajdz aktywna tapete z opcja na kazdy ekran inna.
po co manager procesow? android nie potrzebuje czegos takiego, wszystko dziala w tle a jak jest potrzeba pamiec to sam sobie pozamyka zbedne aplikacje
adhoc to akurat kwestia sprzetowa i konfuguracyjna, jedne je obsluguja a inne nie, np w X8 mozna to odblokowac w pliku konfiguracyjnym wifi :P
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 21 Aug 2012, o 20:22

Offline  Profile   
Windows 7 Chrome
Co do tapety- MultiPicture Live Wallpaper
Code:
Please Login or Register, to see this Content
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 21 Aug 2012, o 21:16

Offline  Profile  WWW   
Symbian Opera
nemo333 wrote:
znajdz aktywna tapete z opcja na kazdy ekran inna.

ja jak kupuje urządzenie to chce mieć funkcje fabrycznie dostępne

nemo333 wrote:
po co manager procesow? android nie potrzebuje czegos takiego, wszystko dziala w tle

a bateria znika w expresowym tępie

nemo333 wrote:
a jak jest potrzeba pamiec to sam sobie pozamyka zbedne aplikacje

według mnie za późno

nemo333 wrote:
adhoc to akurat kwestia sprzetowa i konfuguracyjna, jedne je obsluguja a inne nie, np w X8 mozna to odblokowac w pliku konfiguracyjnym wifi :P

a gdzie jest ten plik? Może mi też się uda odblokować tą funkcje.

Ciekawe w której wersji Androida poprawią dodadzą te funkcje o których pisałem. Wtedy ten system będzie jakąś alternatywą dla "przestarzałego" symbiana. Nie dziwie się czemu wodnik tak hejtował androida. Do funkcji biurowych (pliki offica) jest już lepszy Windows Phone w którym w zestawie jest jeszcze szybki interfejs. Teraz wiem jaki błąd bym zrobił kupując fona z androidem zamiast E5.
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 21 Aug 2012, o 22:32

Male - Administrator  Posts/Topics12083/1215  Reputation point 17485 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
wook wrote:
ja jak kupuje użądzenie

Rozumiem, że z wieloma słowami możesz mieć problemy, ale bardzo często używasz tego słowa i ciągle robisz ten sam byk.
To już bym przynajmniej zakuł to jedno konkretne słowo, aż weszłoby mi to w krew. I miałbym satysfakcję, że piszę lepiej. :)

wook wrote:
a bateria znika w expresowym tępie

Bo na czymś trzeba oszczędzić, konstruując tabletowy szrot.

wook wrote:
według mnie za późno

Jeśli dostępne jest 512 MB RAM-u, to lepiej niech system go używa, niż miałby na pokaz wymuszać działanie na minimum.

wook wrote:
Do funkcji biurowych (pliki offica) jest już lepszy Windows Phone w którym w zestawie jest jeszcze szybki interfejs.

No bo korzystałeś z E-series, gdzie rachityczny ale jednak pakiet biurowy był domyślnie wbudowany.

wook wrote:
Ciekawe w której wersji Androida poprawią dodadzą te funkcje o których pisałem.

No właśnie niedawno Google przejęło Quickoffice z Symbiana, to można na coś takiego liczyć. ;)
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 22 Aug 2012, o 22:37

Offline  Profile  WWW   
Symbian Opera
dobra poczytałem trochę na temat tego taba i zastanawiam się nad powiększeniem pamięci ram do 1GB myślicie że warto? Z tego co czytałem ludzie są zadowoleni.
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 22 Aug 2012, o 22:42

Offline  Profile 
Windows 7 Chrome
Że niby jak powiększyć pamięć?
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 22 Aug 2012, o 22:59

Offline  Profile  WWW   
Symbian Opera
nemo333 ciężko wpisać w google? dokładnie pierwszy link
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 22 Aug 2012, o 23:26

Offline  Profile   
Windows 7 Chrome
Jak umiesz/ masz kogoś kto Ci to zrobi- to JA bym robił ;)
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 22 Aug 2012, o 23:29

Male - Sponsor  Posts/Topics4081/125  Reputation point 3661 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Chrome
Trzeba doinstalować apke, ojej :(
Na Symbianie jak trzeba coś doinstalować to byłoby OK, SPOKO. CO TO ZA PROBLEM.
A tutaj płacze :D

Kup szajs, narzekaj na baterie, bo system :clap:

A co z tą pamięcią? Rajcują Cię wysokie liczby przy pozycji "wolna ilośc"?
Na Androidzie jest SWAP. Poczytaj o tym i pomyśl jak to może działać. Korzysta z RAMu, bo może.
wook wrote:
Ciekawe w której wersji Androida poprawią dodadzą te funkcje o których pisałem. Wtedy

Które?
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 22 Aug 2012, o 23:52

Offline  Profile  WWW   
Symbian Opera
IuDeX wrote:
Trzeba doinstalować apke, ojej :(
Na Symbianie jak trzeba coś doinstalować to byłoby OK, SPOKO. CO TO ZA PROBLEM.

Chodzi o to że na symbianie nie trzeba w sumie doinstalowywać dodatkowych appów do obsługi chodźby tych głupich prezentacji. I da się używać fona zaraz po wyjęciu z pudełka.

IuDeX wrote:
Kup szajs, narzekaj na baterie, bo system

nie narzekam tylko stwierdzam że to mogło by być lepiej zorganizowane.

IuDeX wrote:
A co z tą pamięcią? Rajcują Cię wysokie liczby przy pozycji "wolna ilośc"?

nie, ale pare razy doszedłem do krytycznego minium przy którym system niemiłosiernie zwolnił i zamknoł mi przeglądarke pomimo że jej używałem.

IuDeX wrote:
Na Androidzie jest SWAP. Poczytaj o tym i pomyśl jak to może działać. Korzysta z RAMu, bo może.

poczytam ale nie dzisiaj.

IuDeX wrote:
Które?

pisałem te które teraz wymagają dodatkowej instalacji.

[ Dodano: 22 sie 2012, o 23:52 ]
pozwole sobie też przytoczyć wypowiedź z innego forum
Maniiiek wrote:
Zacznijmy od tego, że Symbian operia swoje działanie głównie na GPU. Stąd nie potrzebuje wydajnego procesora a wydajnego układu graficznego. A i tak ma mniejsze wymagania sprzętowe ze względu na lepszą optymalizacje systemu. Co do różnic to Symbian jest systemem bardziej kompletnym. Czysty Android pozbawiony jest wielu podstawowych aplikacji, a i nakładki od producentów mają swoje braki. Inaczej też wygląda sprawa zarządzania aplikacjami i danymi. Miłym akcentem w Symbianie jest to, że budzik działa nawet przy wyłączonym urządzeniu. W Androidzie każda funkcja to tak na prawdę osobna aplikacja która w każdej chwili może się zawiesić. Symbian sprawia wrażenie systemu bardziej złożonego. W Symbianie podstawową funkcją jest dzwonienie. W Androidzie jest to jedna z wielu aplikacji. Systemy te cechuje zupełnie inna filozofia działania i obsługi.
Last edited by wook on 23 Aug 2012, o 08:55, edited 1 time in total.
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 23 Aug 2012, o 00:02

Offline  Profile 
Windows 7 Chrome
wook, Android jest praktycznie jak Windows. Okrojonym do bólu systemem który jest w pełni konfigurowalny i dostosowywalny. To ty decydujesz jakie aplikacje chcesz, google daje jedynie podstawowe aplikacje które potrzebne są do podstawowego korzystania z telefonu a reszte kompletujesz sam. Dobre rozwiązanie, ja w S60 zwykle ukrywam conajmniej 20 ikon w menu bo nie używam danych programów :P w Androidzie nie ukrywam praktycznie żadnej aplikacji bo mam tylko te niezbędne.

Do tego Andrzej radzi sobie dobrze niezaleznie od tego ile masz RAM. czy 512 czy 256 to on i tak działa dobrze. A jak mu brakuje to pozamyka sobie aplikacje których nie potrzebuje mieć włączonych w tle. Troche inna filozofia jak w Symbianie czy Windowsie ale sprawdza się idealnie :)
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 23 Aug 2012, o 00:11

Male - Sponsor  Posts/Topics4081/125  Reputation point 3661 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Chrome
wook wrote:
zamknoł mi przeglądarke pomimo że jej używałem.
Tu jest coś nie tak. Tak nie działa Android :p
wook wrote:
Symbian sprawia wrażenie systemu bardziej złożonego

To jest kpina :D
Reply with quote 

Post Re: Go Clever Tab A73 problemy początkującego usera androida 23 Aug 2012, o 07:55

Offline  Profile  WWW   
Symbian Opera
nemo333 wrote:
jedynie podstawowe aplikacje które potrzebne są do podstawowego korzystania z telefonu

tak akurat dobry menadżer zadań powinien być bo jak wchodze w ten ichni to wyświetla mi wszystkie aplikacje które były uruchomione, i np. Zamiast szybko przełoczyć się z opery na menadżer plików czasem trzeba przebić się przez kilka programów (szybsze jest wyjście na pulpit i włączenie menadżera z doku).

nemo333 wrote:
Dobre rozwiązanie, ja w S60 zwykle ukrywam conajmniej 20 ikon w menu bo nie używam danych programów

widzisz ja ukrył bym raptem kilka zbędnych typu: galeria, odtwarzacz muzyki, aplikacje od portali społecznościowych, wszystkie aplikacje ovi, share online, menadżer plików. Ale jak się wyjmuje fona z pudełka to niektóre mogą się przydać.

nemo333 wrote:
Do tego Andrzej radzi sobie dobrze niezaleznie od tego ile masz RAM. czy 512 czy 256 to on i tak działa dobrze.

sam system może tak ale dotakowe aplikacje..

nemo333 wrote:
A jak mu brakuje to pozamyka sobie aplikacje których nie potrzebuje mieć włączonych w tle.

on nie potrzebuje czy ja bo jak dla mnie nie radzi sobie dość dobrze z tym (czytaj zamyka mi aplikacje z których akurat korzystam)

nemo333 wrote:
Troche inna filozofia jak w Symbianie czy Windowsie ale sprawdza się idealnie :)

widzać ja przyzwyczajiłem się do symbiana i jego filozofii

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3 [ 33 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests