Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 17 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6210N] Gubi zasieg - operator widoczny nokia 6210 navi |
---|
[6210N] Re: Gubi zasieg - operator widoczny nokia 6210 navi | 14 Oct 2010, o 18:01 |
grzesio06 - 10% 10/2 0
|
hmmmmm 3G było włączone, teraz ustawiłem tylko i wyłacznie GSM i obserwuje co sie bedzie działo. w między czasie odkręciłem antenke i przykręciłem na nowo, wiec jak narazie obserwuje co sie bedzie działo.
Poza tym pomyślałem jeszcze czy pzypadkiem nie ma opcji w Phoenix lub w netmonitor - opcji do sprawdzania siły zasiegu lub czegod podobnego ?? z tego co zauważyłem to dość dużo opcji jest w Phoenix [ Dodano: 14 paź 2010, o 18:01 ] i jak sie okazało nic nie pomaga. na ten moment mam najnowszy soft w wersji angielskiej bo nie podmieniłem product code i wyskakuje tekst " no network coverage " - co to oznacza?? aha i jeszcze chciałem zapytac o takie coś jak literka "e" na wyswietlaczu, e jak edge. mozna to jakos wyłączyc i po co mi to potrzebne? Bywa tak ze nie ma zasiegu a literka e i taki dziwny znaczek jest przekreslone a po chwuli juz nie jest przekreslone. z góry przepraszam za dziwne pytanie Wydaje mi sie, ze bez serwisu sie nie obejdzie. i na koniec mojej wypowiedzi chcialem jeszcze zadac 2 pytania. czy jest mozliwosc ze to wina anteny ?? zakladajac ze raz jest zasieg a raz nie ma? moga to byc objawy uszkodzenia anteny?? oraz drugie pytanie czy ma cos do rzeczy jesli probuje sie polaczyc z kims a w tym momencie nie ma zasiegi i jak wlaczam od razu po wybraniu numeru glosnik telefonu to dziwny głos sygnału jest, tzn. sygnału nie ma są tylko 3 sygnały - ale chodzi o głos tych sygnałow, jest wtedy dosc mocno "znuntowany" i tak jakby skrzeczacy. gdy zasieg jest tych objawów nie ma - czy to normalne ?? |
Last post |
[6210N] Re: Gubi zasieg - operator widoczny nokia 6210 navi | 14 Oct 2010, o 18:18 |
Wodnik Szuwarek - Expert 4427/480 5230
|
Komunikat oznacza, że jesteś poza zasięgiem. Odnośnie samej usterki, być może od strony software pomoże wgranie PM z naprawą Imei z innej 6210n, bo w PM też są ustawienia zasięgu. Jeśli to nie pomoże, to może być uwalona jedna częstotliwość. Krótko mówiąc, daj komu trzeba do naprawy.
|
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|