![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E52] Hack systemu, a jego resetowanie |
---|
![]() |
1 May 2013, o 18:53 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć. Otóż spotkałem się z dziwną rzeczą, słyszałem, że hack nie niszczy/psuje/ingeruje głęboko w system i nie może powodować resetów telefonu. Moja E52 się resetowała, więc wgrałem soft 91.3 No brand, bez hacka, chodził przez tydzień super
![]() ![]() ![]() ![]() |
Last edited by matishl on 1 May 2013, o 18:57, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
1 May 2013, o 19:49 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miałem 1000 telefonów z symbianem i nigdy nie spotkałem się z tym o czym Ty piszesz...
|
![]() |
![]() |
1 May 2013, o 20:01 |
Ok, rozumiem. Ale czym można tłumaczyć, że tak mi się robi?
![]() |
![]() |
![]() |
1 May 2013, o 20:12 |
Problem jest doskonale znany i dotyczy... procesora!
Aktualnie są 3 wersje płyt głównych do E52. Tylko te oznaczone XXXXXXXX2XXXXXX wyłącznie z pierwszej serii posiadają wadę. Mogą być nadal sprzedawane bo wszystko zależy od opróżniania magazynów dostawców. Procesor nieprawidłowo współpracuje z pamięcią, gubi rozkazy itd. Partia procesorów ma wadę dość niepowtarzalną. Dlatego tak różne objawy w E52 można dostrzec... IMEI zawiera nr seryjny (SNR) są to cyfry 9-14 tak jak podano to w poniższym schemacie: Kod: XXXXXX XX XXXXXX X TAC FAC SNR SP TAC = Type approval code FAC = Final assembly code SNR = Serial number SP = Spare np. XXXXXX XX 3XXXXX X to już jest 3 generacja płyt głównych- czyli tych dobrych |
![]() |
![]() |
2 May 2013, o 06:21 |
Mati91 wrote: Problem jest doskonale znany i dotyczy... procesora! Aktualnie są 3 wersje płyt głównych do E52. Tylko te oznaczone XXXXXXXX2XXXXXX wyłącznie z pierwszej serii posiadają wadę. Mogą być nadal sprzedawane bo wszystko zależy od opróżniania magazynów dostawców. Procesor nieprawidłowo współpracuje z pamięcią, gubi rozkazy itd. Partia procesorów ma wadę dość niepowtarzalną. Dlatego tak różne objawy w E52 można dostrzec... IMEI zawiera nr seryjny (SNR) są to cyfry 9-14 tak jak podano to w poniższym schemacie: Kod: XXXXXX XX XXXXXX X TAC FAC SNR SP TAC = Type approval code FAC = Final assembly code SNR = Serial number SP = Spare np. XXXXXX XX 3XXXXX X to już jest 3 generacja płyt głównych- czyli tych dobrych Podam 8 ostatnich cyfr mojego IMEI. XXXXXX X4 912185 9. Na miejscu 3 stoi 9. Czyli wynika z tego, ze to nie może być wadliwe CPU, chyba ze się mylę ![]() |
![]() |
![]() |
2 May 2013, o 08:11 |
Ciężko coś tu doradzić, bo równie dobrze możesz mieć po prostu pecha i akurat Twoja E52 jest jakaś wadliwa... Nie wiem czemu Twoja komórka tak świruje...
|
![]() |
![]() |
2 May 2013, o 08:37 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież ta historyjka z IMEI okazała się już dawno niewiarygodna. Nie można tak łatwo stwierdzić, z której partii jest telefon, trzeba patrzeć jakoś na datę wyprodukowania/sprzedaży i próbować wydedukować.
|
![]() |
![]() |
2 May 2013, o 08:47 |
Dlatego podsumowując, sprzedaj E52 i kup co innego
![]() |
![]() |
![]() |
2 May 2013, o 09:21 |
Mati91 wrote: Dlatego podsumowując, sprzedaj E52 i kup co innego ![]() Rozważam to, bo bez hacka chodzi elegancko, ale co to za życie bez hacka ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|