![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
HERE Maps – mapy offline dla Androida dostępne dla wszystkich! |
---|
![]() |
21 Oct 2014, o 18:54 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od dzisiaj aplikacja w wersji beta dostępna jest dla wszystkich użytkowników smartfonów i tabletów z Androidem, a pobrać można ją TUTAJ. Największa zaleta tych map w porównaniu z konkurencyjnymi rozwiązaniami – w tym Google Maps – to nawigacja głosowa offline i możliwość ściągania map do pamięci lokalnej. Do niedawna mogli korzystać z tego tylko właściciele smartfonów i tabletów z Windows Phone, ale dzisiaj „stara” Nokia rozpoczyna międzyplatformową ofensywe.
![]() Jak najszybciej ściągnąć aplikację? Nie jest ona jeszcze dostępna przez sklep Play, więc trzeba skorzystać z pliku .apk: 1. Wchodzimy w linka i klikamy na ‘Get the app now’. 2. Potwierdzamy chęć zapisania pliku .apk w którymś z lokalnych folderów (np. “Downloads”). 3. Otwieramy aplikację do zarządzania plikami i otwieramy wybrany folder z plikiem: HERE_beta_175.apk. 4. Klikamy HERE_beta_175.apk w celu zainstalowania 5. Prawdopodobnie zostaniemy poproszeni o odblokowanie możliwości instalacji aplikacji z zewnętrznych źródeł – postępujemy zgodnie z poleceniami 6. Aplikacja HERE Maps powinna pojawić się na naszym ekranie startowym Podzielcie się pierwszymi wrażeniami – appka powinna współpracować z wszystkimi urządzeniami z 1 GB RAM-u i Androidem 4.1 lub wyższym. Pamiętajcie, że instalując przez .apk, aplikacja nie będzie się aktualizować automatycznie! źródło: tabletowo |
Last post |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 19:07 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hahaha specjalnie dla ojca hitfan-a dzisiaj wydali
![]() ![]() [ Dodano: 21 paź 2014, o 19:07 ] Zarejestrowalem sie, ale ta apka nie jest dla mnie. Mozna pobrac cala mape europy zamiast tylko polski i wazy ona 9 gb. Musialbym prawie wszystko wy***ac z telefonu ![]() |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 19:18 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
9 gb?! A nie można online ciągnąć mapy?
|
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 19:39 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: Zarejestrowalem sie, ale ta apka nie jest dla mnie. Mozna pobrac cala mape europy zamiast tylko polski i wazy ona 9 gb. Musialbym prawie wszystko wy***ac z telefonu Jak klikniesz w to masz do wyboru każdy kraj pojedynczo[ Dodano: 21 paź 2014, o 19:39 ] Właśnie zainstalowałem. z nieba mi to spadło ![]() |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 19:59 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
9 giga mapa polski? jak my ku*** nawet dróg nie mamy...
[ Dodano: 21 paź 2014, o 19:59 ] 9 giga mapa polski? jak my ku*** nawet dróg nie mamy... |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 20:06 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yyy no ok ale na Lumiiach rodziców mapy ważą hmm no ok 200-300 mb.... 9Gb to chyba na całą Europę, a i to nie wiem czy tyle...
W sumie MS się ugią... Następne będą Lumia Camera i Lumia Selfi. xd |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 20:06 |
Dejwid przeciez napisalem, ze tyle wazy mapa europy
![]() |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 20:23 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
notonlypierogi wrote: W sumie MS się ugią... Microsoft nie ma tu nic do gadania. To Nokia wydała, a nie MS. |
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 20:27 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
9GB cała Europa. Sama Polska koło 450MB. Na sucho działa fajnie ta nawigacja, są informacje o ruchu, satelita. Nie znalazłem tylko nawigacji pieszej, ale to beta to może dojść później
|
![]() |
![]() |
21 Oct 2014, o 21:26 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na Neo bez problemy śmigają, nie wymagają tego 1GB RAM ani nie głupieją przez KitKata
![]() Póki co ściągam mapy, jutro zobaczę jak będą działać ![]() [ Dodano: 21 października 2014, o 21:26 ] HitFan wrote: Nie znalazłem tylko nawigacji pieszej Klikasz w ten symbol strzałki w przód i w prawo obok wyszukiwarki i tam jest szukanie trasy pieszej i komunikacją miejską ![]() Narzekać można jedynie na słabą bazę punktów POI... W mojej okolicy znalazło dwa bankomaty, w Katowicach ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 09:05 |
nemo w ogole here znalazlo cos takiego jak sosnowiec?
![]() Obiekty typu mcdonald's kina itd. to pi***ole ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 10:37 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
punkty poi sa bardzo przydatne, np jak w obcym miescie szukasz sklepu albo stacji benzynowej jak nikogo dookola
![]() |
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 15:08 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chciałem dobrze, chciałem sprawidzić jak to here działa na xperii M, ale zapomniałem ze mam gówno telefon i praktycznie gps nie działa XD
|
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 15:15 |
emberdo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na Note 2 śmiga bez problemów. Póki co.
![]() |
![]() |
![]() |
22 Oct 2014, o 15:42 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sumie tak patrzę, że na Lumii pokazuje w obrębie 1km od mojego położenia różne skleży, restauracje itd. Nawet nie małą restaurację w moim bloku polazuje, co jest ciekawe, bo tłumów w niej nie ma... Ciekawe...
Ale pokazało mi bar o którym istnieniu nie maiłem pokęcie ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)