![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Tablety & Gadżety |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Instalacja gier na kartę pamięci w tablecie. |
---|
![]() |
30 Mar 2014, o 10:07 |
Navia -
|
Kupiłem dla syna tablet Manty MID708 z 4GB pamięci ale jak wiadomo nie jest to w pełni do wykorzystania.
Oczywiście mam kartę pamięci 2GB (na razie) i myślę jak by tu przenieść lub instalować na nią gry. Macie jakiś pomysł na to? Trochę czytałem w necie o directory bind ale jakoś nie daję rady tego okiełznać. Ściągnąłem kilka jakiś aplikacji ale wraz wybór instalacji jest do pamięci urządzenia a jak coś przeniosę na kartę to nie działa. |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 12:49 |
rycho2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 13:31 |
Navia -
|
rycho2009 wrote: mogę ci tylko polecić to: Wszystko OK tyle że mam taki komunikat po otwarciu FX Quote: fx was not able to obtain root/superuser access to perforom this operation . ensure this device is capable of root access and that you have granted root access to fx file explorer using your installed superuser application Ale gdy wejdę w System mam możliwość edycji wymienionych ścieżek lecz nie mogę zatwierdzić zmian. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 13:41 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Navia wrote: Quote: fx was not able to obtain root/superuser access to perforom this operation . ensure this device is capable of root access and that you have granted root access to fx file explorer using your installed superuser application Ta aplikacja wymaga chyba zrootowanego urządzenia. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 13:50 |
Navia -
|
MUsk wrote: Ta aplikacja wymaga chyba zrootowanego urządzenia. Możesz jaśniej? |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 14:12 |
rycho2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz racje to wymaga roota ale w takie tablety "chinskie" sa fabrycznie zrootowane.wystarczy zainstalowac z marketu super SU i dzialac bedzie( przynajmniej u mnie ruszyl root.
[ Dodano: 3 kwi 2014, o 14:12 ] Root to prawa admnisstratora- pozwala ingerowac w pliki systemowe. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2014, o 14:35 |
Navia -
|
A więc tak. Na innym forum znalazłem jak z rootować tablet.
Quote: nstalacja: 1. Wgraj sterowniki do adb 2. Włącz Debugowanie USB w telefonie i podłącz go do komputera 3. Pobierz i uruchom program eROOT 4. Poczekaj, aż wykryje tablet (pojawi się model manty) 5. W programie wciśnij 一键root 6. Jeśli pojawi się 恭喜您,获取root 权限成功 to masz roota Pobrałem aplikację i wykryło mój tablet. Pojawiło się to co pisze w ostatniej linijce. Następnie uruchomiłem FX Explorer jak w tym filmiku. Przez chwilę miałem komunikat że przyznano mi uprawnienia ale nie mogłem znów zapisać. Odmowa dostępu. Wyłączyłem i włączyłem tablet ponownie i już bez problemów udało mi się zrobić to co na filmiku czyli zamianę wpisu. Działa. Punkciki lecą. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Tablety & Gadżety |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)