Witam.Mój problem dotyczy Noki 603 (113.010.1506, RM 779) gdyż telefon nie jest po polsku, a zależałoby mi by jednak był.Znalazłem polskie oprogramowanie do mojego telefonu pod tym linkiem:
W linku który podałem, jest oprogramowanie mające ten sam numer, co oprogramowanie wyświetlone po wpisaniu *#0000# w telefonie.Możecie mi powiedzieć które oprogramowanie konkretnie mam ściągnąć z tamtej strony? Jest tam trochę plików i nie bardzo rozumiem który mam ściągnąć
Ściągnięte pliki oprogramowania należy skopiować do katalogu Dysk:\Program Files\Nokia\Phoenix\products i tutaj utworzyć folder RM-779 i do niego wrzucić ściągnięte pliki FW.
Jeśli posiadasz jakąś zbędną Nokię opartą na Symbainie 9.3 FP2 lub nowszym - daj znać, możemy jeszcze wskrzesić ten system.
Ściągnąłem wszystkie pliki z tej strony i utworzyłem folder RM-779 który wrzuciłem do Phoenixa.Mam pytanie odnośnie pliku 'simlock 3gstandardBb5.bin'.. czy czasem nie będzie tak, że po wgraniu nowego oprogramowania na telefonie będzie simlock?
Tak więc jeśli ściągnięte wszystkie pliki z tej strony i wrzucone do odpowiedniego folderu, to dalej mogę przeprowadzić instalację przez Phoenixa na podstawie poradników umieszczonych na forum tak?
Jednak obyło się prze Phoenixa.Wystarczyło zmienić product code w NSS i zainstalować ponownie oprogramowanie przez NSU.Z góry dziękuje wszystkim którzy udzielali się w tym temacie