Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Ogłoszenie

Forum NokiaHacking.pl obchodzi swoje 16. urodziny! Image

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 11 posts ]
Print view
Write comments Post new topic

Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti.

Post Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti. 20 Jan 2010, o 15:10

Male - Redaktor  Posts/Topics736/109  Reputation point 1589 
Offline  Profile  WWW 
Macintosh Safari
Dzisiaj w okolo 12 czasu polskiego na haiti wyladowal pierwszy pułk wojsk amerykanskich. Haitanczycy sie ciesza, witaja ich wiwatami. Do mnie to nie przemawia do konca, wszyscy znamy zapedy USA do zajmowania cudzych terenow. Dlaczego wyslali wojsko ? Czy to nie jest okupacja ? Teraz jest to bardzo latwy kraj do przejecia niewielkimi silami... Inne panstwa wysylaja jedynie sluzby ratownicze a nie militarne.

Coraz mniej podoba mi sie polityka B. Obamy, za co Nobel ? Kiedy likwidacja Gautanamo ? Interwecja wojskowa czy tylko pomoc wosjkowa na Haiti.

Co Wy o tym sadzicie ?

Last post
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 15:15

Male - Friend  Posts/Topics1317/140  Reputation point 3159 
Offline  Profile 
Windows Vista Opera
ryba wrote:
Dlaczego wyslali wojsko ?

żeby pilnowali porządku...

Quote:
Na Haiti co raz częściej ludzie rozkradają ruiny sklepów zniszczonych przez trzęsienie ziemi. W czasie rozkradania dochodzi do walk: z policją, ochroniarzami, między ludźmi poszukującymi jedzenia.

źródło:
Code:
Please Login or Register, to see this Content
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 15:18

Offline  Profile  WWW 
Macintosh Safari
Jest tam wystarczajaca ilosc sluzb do pilnowania porzadku. Wiem bo mam dosc szcegolwe relacje z tamtad - ojciec przyjaciolki jest dziennikarzem i tam w tej chwili jest.

Jesli do pilnowania porzadku to po co wozy pancerne ? Po co karabiny szturmowe ?

Moze jestem przewrazliwiony dlatego, ze posiadam nastawienie bardzo anty-amerykanskie ale jednak ta cala sytuacja jest bardzo dziwna.

Ja znam tez zrodla, czytalem to . Ale czy zawsze wierzysz w to co przeczytasz w gazecie ? Zawsze trzeba poddac to co jest napisane jakiemus racjonalnemu osadowi.
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 15:19

Male - Friend  Posts/Topics1317/140  Reputation point 3159 
Offline  Profile 
Windows Vista Opera
ryba wrote:
Jest tam wystarczajaca ilosc sluzb do pilnowania porzadku.

Image

Image

ryba wrote:
Moze jestem przewrazliwiony dlatego, ze posiadam nastawienie bardzo anty-amerykanskie

Chyba masz rację...
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 15:27

Offline  Profile  WWW 
Macintosh Safari
Ale to sa sily militarne. Kiedy ostatnio USA wyslala gdzies wojski nie majac w tym celu finansowego lub politycznego ? Ja nie pamietam.
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 15:30

Male - Junior Admin  Posts/Topics4621/121  Reputation point 6384 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
Z Haiti robi się druga Somalia. Nie ma żywności, gangi kontrolują sytuację. USA robi to samo co w 1992 roku. ;]
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 21:58

Male - Friend  Posts/Topics1113/192  Reputation point 2644 
Offline  Profile 
Windows XP Firefox
To co tam się dzieję, jest przerażające. Anarchia, bezprawie, walka o przeżycie w "miejskiej dżungli". Tylko współczuć ...
A co do armii amerykańskiej - poczekajmy na rozwój sytuacji bo gdybać każdy może, trochę lepiej trochę gorzej...
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 22:02

Male - Sponsor  Posts/Topics4081/125  Reputation point 3661 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
Armia amerykańska znalazła się tam, bo odpowienie służby nie dawały rady. ;]
Zwykli ludzie walczą teraz o przeżycie. Walczysz o przeżycie - walczysz o wszystko....
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 20 Jan 2010, o 22:18

Male - Friend  Posts/Topics743/151  Reputation point 3643 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
No niestety Anarchia będzie tam panować jeszcze trochę. Jedyne co im pozostaję to wyjechać na sąsiednią Dominikanę, w której poziom i komfort życia jest znacznie lepszy.
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 26 Jan 2010, o 13:16

Male - 50%  Posts/Topics197/29  Reputation point 239 
Offline  Profile 
Windows XP Chrome
Co wy tak Amerykanów nie lubicie ? Gdybym miał kasę na bilet lotniczy, jakąś tam szanse na prace oraz kasę na hotel to sru z Polski do Ameryki pędem.
Reply with quote 

Post Re: [Polityka] Interwencja wojsk amerykanskich na Haiti 27 Jan 2010, o 01:00

Male - Sponsor  Posts/Topics1524/67  Reputation point 3323 
Offline  Profile 
Java Opera
Proszę, przegapiłem taki temat;) generalnie o sprawie haiti wiem mało, nie oglądam tv, ale swego czasu dość sporo interesowałem się polityką. Teraz może mniej, ale gdyby był jakiś ciekawszy temat to chętnie podyskutuję;)

Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 11 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests