by speedy123 » 27 Mar 2011, o 15:07
Ahhh... Dzięki za pomoc :-)
Ale to tak skomplikowane, że szok
Wgranie nowego softu było prostsze :-)
Po ściągnięciu tego moda mam plik Iphone Patch.rar, po rozpakowaniu mam dwa pliki:
- Iphone Modpack.nth - file nth
- ModdeD IphonE,rm470__13.10 - file 10
I co teraz?
Chyba dam spokój z tymi modami. Za dużo roboty i kombinowania i później jeszcze żeby wrócić z powrotem to też długa droga.
Ale dzięki za podpowiedź
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 19:49 ]Plik NTH jest plikiem motywu, natomiast ten drugi to tak faktycznie PPM, który należy "podmienić" w opcjach Phoeniksa (tj. wskazać go zamiast oryginalnego PPM w okienku flashowania).[ Dodano: 12 mar 2011, o 20:59 ]Czyli NTH wrzucam do pamięci telefonu katalog \themes, a tamten plik wskazuję w opcjach jako PPM. I wtedy flash i naprzód :-) A oryginalny PPM skąd wyciągnę aby powrócić do stanu poprzedniego?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 21:04 ]Następnym razem po prostu nie będziesz nic podmieniał w opcjach flashowania -> wtedy wgra się czysty PPM.[ Dodano: 12 mar 2011, o 23:22 ]OK. I wtedy w opcjach telefonu wybieram theme i jest taki jak w/w. A jak nie chcę tego to ustawiam normalnie inny, tak? ten nie będzie na stałe? Sorki, że tak męczę :-) Ale dzisiaj zacząłem przygodę z Wami :-) Z firmware mi się udało :-) 3 lata temu miałen N95 i z nią robiłem różne rzeczy ale tam było inaczej :-) Przy S40v6 jest zupełnie inna jazda...
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 23:32 ]Sam motyw NTH podmienia tylko kilka podstawowych grafik, tapetę, tła menu. Za widok np. ikon anteny, czcionkę, ikony w podmenu odpowiada patch PPM, który można zmienić jedynie przez ponowne flashowanie.
Innymi słowy - motyw jedynie uzupełnia efekt wywołany przez patch.[ Dodano: 12 mar 2011, o 23:44 ]Ok rozumiem :-) Świetnie mi to wszystko wytłumaczyłeś. Wielkie dzięki :-) To wtedy żeby wrócić do stanu poprzedniego będę musiał ponownie flashować telefon tymi plikami co flashowałem go do softu 13.10. To troszkę dużo roboty jak na zmianę motywu, prawda? :-)
Wielkie dzięki za całą pomoc :-)
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 23:51 ]Dokładnie tak. Patch to już taki zaawansowany motyw. Może oczywiście współgrać z innymi motywami NTH, jednak nigdy nie wiadomo, jak się będzie prezentować i czy nie wyjdzie wtedy kicha. Cieszę się, że pomogłem. [ Dodano: 13 mar 2011, o 12:01 ]Udało się
Wgrałem ten motyw Iphone i wygląda suuuuper !!! Żadnych komplikacji!!!
Wielkie dzięki za pomoc!!! ZOSTAJĘ Z WAMI :-)
[ Dodano: 27 mar 2011, o 15:07 ]Zauważyłem małe błędy w danym packu.
W kalkulatorze zamiast znaku dzielenia jest kwadracik.
Pisząc sms i wchodząc w symbole, zamiast niektórych symboli występują kwadraciki.
Brakuje chyba tych symboli.