![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Patche & Tuning » Modyfikacje S40v6 » Patche: 6700c |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[13.10] iPhone Mod-pack |
---|
![]() |
23 Dec 2010, o 22:00 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przedstawiam wam kolejny patch graficzny na nokie 6700c. Patch wykonany jest w stylu telefonu iPhone.
Zmiany : - Ikonki Na Wzór Oryginalnych z iPhona. - Ikony czasowe - Czcionka Mk-ręczny. - Ikony w menu - Ekran Startowy i Końcowy - Motyw Navigator. - I inne drobiazgi , screeny wszystko mówią. Screeny : ![]() Download : |
Last post |
![]() |
![]() |
23 Dec 2010, o 22:12 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam prośbe mogłby ktos zrobić takiego patcha na nokie 6500s
|
![]() |
![]() |
12 Feb 2011, o 10:52 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
born2die,a nie łatwiej żebyś sobie przeportował? Wątpie żeby ktoś ci to przeportował
|
![]() |
![]() |
12 Mar 2011, o 20:04 |
speedy123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiem szczerze, że przed chwilką flashowałem N6700 na soft 13.10, ale z tym modem to nie wiem co zrobić :-)
Jak go upchnąć do telefoniku? |
![]() |
![]() |
12 Mar 2011, o 20:08 |
speedy123, Prosze link jak zainstalować. wgrywanie-zmodyfikowanego-ppm-a-przez-phoeniksa-vt118.htm
|
![]() |
![]() |
27 Mar 2011, o 15:07 |
speedy123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ahhh... Dzięki za pomoc :-)
Ale to tak skomplikowane, że szok ![]() Wgranie nowego softu było prostsze :-) Po ściągnięciu tego moda mam plik Iphone Patch.rar, po rozpakowaniu mam dwa pliki: - Iphone Modpack.nth - file nth - ModdeD IphonE,rm470__13.10 - file 10 I co teraz? Chyba dam spokój z tymi modami. Za dużo roboty i kombinowania i później jeszcze żeby wrócić z powrotem to też długa droga. Ale dzięki za podpowiedź [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 19:49 ] Plik NTH jest plikiem motywu, natomiast ten drugi to tak faktycznie PPM, który należy "podmienić" w opcjach Phoeniksa (tj. wskazać go zamiast oryginalnego PPM w okienku flashowania). [ Dodano: 12 mar 2011, o 20:59 ] Czyli NTH wrzucam do pamięci telefonu katalog \themes, a tamten plik wskazuję w opcjach jako PPM. I wtedy flash i naprzód :-) A oryginalny PPM skąd wyciągnę aby powrócić do stanu poprzedniego? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 21:04 ] Następnym razem po prostu nie będziesz nic podmieniał w opcjach flashowania -> wtedy wgra się czysty PPM. [ Dodano: 12 mar 2011, o 23:22 ] OK. I wtedy w opcjach telefonu wybieram theme i jest taki jak w/w. A jak nie chcę tego to ustawiam normalnie inny, tak? ten nie będzie na stałe? Sorki, że tak męczę :-) Ale dzisiaj zacząłem przygodę z Wami :-) Z firmware mi się udało :-) 3 lata temu miałen N95 i z nią robiłem różne rzeczy ale tam było inaczej :-) Przy S40v6 jest zupełnie inna jazda... [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 23:32 ] Sam motyw NTH podmienia tylko kilka podstawowych grafik, tapetę, tła menu. Za widok np. ikon anteny, czcionkę, ikony w podmenu odpowiada patch PPM, który można zmienić jedynie przez ponowne flashowanie. Innymi słowy - motyw jedynie uzupełnia efekt wywołany przez patch. [ Dodano: 12 mar 2011, o 23:44 ] Ok rozumiem :-) Świetnie mi to wszystko wytłumaczyłeś. Wielkie dzięki :-) To wtedy żeby wrócić do stanu poprzedniego będę musiał ponownie flashować telefon tymi plikami co flashowałem go do softu 13.10. To troszkę dużo roboty jak na zmianę motywu, prawda? :-) Wielkie dzięki za całą pomoc :-) [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 23:51 ] Dokładnie tak. Patch to już taki zaawansowany motyw. ![]() ![]() [ Dodano: 13 mar 2011, o 12:01 ] Udało się ![]() Wielkie dzięki za pomoc!!! ZOSTAJĘ Z WAMI :-) [ Dodano: 27 mar 2011, o 15:07 ] Zauważyłem małe błędy w danym packu. W kalkulatorze zamiast znaku dzielenia jest kwadracik. Pisząc sms i wchodząc w symbole, zamiast niektórych symboli występują kwadraciki. Brakuje chyba tych symboli. |
![]() |
![]() |
27 Mar 2011, o 15:27 |
Quote: Zauważyłem małe błędy w danym packu. W kalkulatorze zamiast znaku dzielenia jest kwadracik. Pisząc sms i wchodząc w symbole, zamiast niektórych symboli występują kwadraciki. Brakuje chyba tych symboli. To wina czcionki. |
![]() |
![]() |
24 Mar 2012, o 16:42 |
seba302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
link nie działa...mozna prosić o reupload??
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2013, o 22:52 |
brucelee32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
..można prosić o nowy link do pobrania bd bardzo wdzięczny pzdr serdecznie =)
|
![]() |
![]() |
10 Nov 2013, o 11:23 |
vinncento ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomóc ci z nifami ?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Patche & Tuning » Modyfikacje S40v6 » Patche: 6700c |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)