w "nagrodę" za udział w bójce szkolnej dostałem zadanie napisać referat na temat: jak przeciwdziałać przemocy w szkole? Macie może jakieś pomysły bo moje się skończyły ;d
Nie prowadzić do bójek. Nie prowokować. Szanować rówieśników i ich zdanie. Nie używać przemocy wobec innych. Nie obrażać innych. I krótko opisz te punkty, wtedy będzie ok. Bo przecież nie piszesz tego na ocenę.
Jeśli pomogłem, miło widziany plusik
Agentix otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników:
Napisz jak przeciwdziałać bójce pomiędzy dwoma kolegami lub koleżankami. Jak rozwiązywać problemy bez użycia siły. Również napisz jak powstrzymywać się od bójek.
Aktualne telefony: Nokia 6610i, 3110c, N73 ME, 5130 XM. Sony ericsson Xperia x8
jesion otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników:
Instalacja monitoringu w szkole, wzbudzenie zaufania, aby poszkodowani nie bali się o tym mówić odpowiednim osobom, wykłady na temat przemocy (do czego to prowadzi, pokazanie, że jest to zbędny element w życiu). Więcej pomysłów nie mam.
umnie w szkole jest monitoring ale to jest beznadzejne ktoś porysował księdziowi samochud i było na mnie monitorink podobno nie siegał ale sprawa została wnosona na policje i została ułozona
philips Samsung c25 SE k300i SE k800i Nokia 5130 Polecam Nokia5130 XM & SE K810i