![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nokia N9] Jak rozróżnić oryginał od podróbki? |
---|
![]() |
12 Apr 2013, o 21:50 |
Piotrek111938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak rozróżnić oryginał od Chińskiej podróbki? prawdę mówiąc to telefon z którym się spotkałem jest "prawie" identyczny od pozostałych.
- Ma jedynie dwa przyciski, od głośności i blokady (normalne); - Kolor błękitno- czarny (normalnie); - Znaczek nokii taki sam; (normalne); - Nie posiada klapki od baterii, czyli nie można jej zdemontować (normalne); - Na samym dole po prawej stronie kamerka z wideorozmowami (normalne); - Po lewej stronie u góry, zaraz przed napisem nokia znajduje się dodatkowy napis "n9" (podejrzliwe); - Około 7 oprogramowań, lub motywów z domieszką oprogramowania (nie mam pojęcia czy tak jest); - Wolno reagujący dotyk (możliwe że tylko w nie licznych modelach); Czy wyżej wymienione funkcje posiada oryginalna nokia n9? Jeżeli nie, to jaka jest jej wartość? |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Apr 2013, o 22:09 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 ostatnie oznaczają podróbe
|
![]() |
![]() |
12 Apr 2013, o 22:20 |
Piotrek111938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A, to były w nie których modelach te napisy "n9"?
|
![]() |
![]() |
12 Apr 2013, o 23:40 |
Conrado967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żadna N9 nie ma oznaczenia na obudowie iż jest N9.
Wartość to pewnie około 100zł. Tutaj jest aukcja z taką co ty opisujesz. N9 występuje tylko w jednej wersji N9-00, RM-696 N9 była oryginalnie w kolorach: niebieski, czarny, różowa i biała, która jest sporą rzadkością. Z reguły Niebieskie są najdroższe, później czarne i różowe, w miarę na tym samym poziomie ceny i białych jeszcze nigdy na allegro nie widziałem. Nigdy nie było N9 w wersji dual-sim czy Zwracaj uwagę na czcionkę w menu. Także na softkeye których nie powinno być. Ekran w oryginale połyskuje i jest to oczywiście AMOLED ze szklem Gorilla Glass. W podróbach jest to zwykły TFT zapuszczony głęboko poniżej szkła/ plastiku obudowy. Mogą być co najwyżej 3 przyciski fizyczne; głośniej, ciszej i power/blokada. Dzisiejsza cena oryginalnej N9 to od 450zł za taką w średnim stanie i, po przez 600-700 w bardzo dobrym, aż powyżej 900 za nówkę z gwarancją. Na takie za 100-400 nie ma nawet co patrzeć, ale mogą zdarzyć się niestety podróbki z ceną oryginału. Wówczas odsyłam do powyższych punktów. Najlepiej by było jeszcze jakbyś sobie pooglądał zdjęcia Noki N9. I porównał z tymi wątpliwymi N9. |
Last edited by Conrado967 on 12 Apr 2013, o 23:43, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 08:32 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiem Wam, że ostatnio miałem styczność z kilkoma modelami Nokii z Chin. Niestety stwierdzam, że Nokia także produkuje swoje telefony w Chinach. Nie wiem jak to możliwe, ale moja E6 jest made in china, a jest w 100% oryginalna...
|
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 09:51 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mati91, ale N9 nie była produkowana w chinach, jedynie powstawała w finlandii.
[ Dodano: 13 kwi 2013, o 09:51 ] |
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 11:18 |
N9 była produkowana w Finlandii dla europy, a dla reszty świata w china. Jedna z ostatnich słuchawek, które jeszcze nawiązywały do Marki Made in Finland.
Btw. Moja N900 jest made in Korea i nie mogę powiedzieć, że była niesolidnym smartphonem. Chociaż z tym ekranem to słabo wyszło. |
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 11:27 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Conrado967 wrote: Btw. Moja N900 jest made in Korea moja E5-00 też pochodzi z koreii Conrado967 wrote: N9 była produkowana w Finlandii dla europy, a dla reszty świata w china. Jedna z ostatnich słuchawek, które jeszcze nawiązywały do Marki Made in Finland. dla USA nokia robiła fony w chinach już od dawna, mam 6101b z USA właśnie made in china. Ale raczej do europy nie trafiały modele przeznaczone na inne rynki. |
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 11:51 |
Żeby było ciekawiej byłem ostatnio w EuroAgd i jednym komisie, biorę E6 do ręki i na obu made in china... Żenada.
|
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 16:40 |
I tak bardzo ta E6 cierpi na brak jakości?
|
![]() |
![]() |
13 Apr 2013, o 17:01 |
W ogóle nie cierpi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
14 Apr 2013, o 14:27 |
marysia0123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam! Mam pytanie, czy to jest podróbka czy oryginał ? http://tablica.pl/oferta/nokia-n9-sprze ... 2FJnW.html
|
![]() |
![]() |
14 Apr 2013, o 15:10 |
Wygląda na oryginał, ale dla pewności zadaj pytanie o IMEI i sprawdź na jakiejś stronie do sprawdzania numerów IMEI. Podejrzana ta cena, zapytaj o sprawność etc.
|
![]() |
![]() |
14 Apr 2013, o 16:04 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na zdjęciach jest oryginał. Tylko albo to jakiś wałek typu zdjęcia z neta albo telefonu znajomego i sprzedaje podróbkę albo będzie chciał z wysyłką i weźmie kasę a fona nie zobaczysz
![]() |
Last edited by nemo333 on 14 Apr 2013, o 16:06, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
14 Apr 2013, o 16:08 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tablicy tylko osobiście, chyba, że zgodzi się na zakup przez allegro.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)